Türk Sağlık-Sen: Kamuya özel sektörden yönetici ithal etmeyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, 657 sayılı memur kanununda yapılacak değişiklikler arasında ilk göze çarpanlardan, 'kamuya özel sektörden yönetici transferine' karşı çıktı. Sendika, bu durumun kabul edilemez olduğunu savundu.

Türk Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen şube başkanları istişare toplantısının sonunda hazırlanan sonuç bildirgesinde kamuya özel sektörden yönetici ithalatından vazgeçilmesi istendi. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişikliklerde izinlerde ve sosyal haklarda ilerlemeler yapılacak olmasının önemine işaret eden sendika, bununla birlikte kamuya özel sektörden yönetici transferine karşı çıktı.

Açıklamada, "Özel sektörden yönetici ithalatı gibi kamu yöneticiliğini tamamen siyasetçinin keyfine bırakacak olan düzenlemenin kabul edilmesi mümkün değildir. TBMM'de taslak görüşülürken sendikaların görüşü alınmalı ve tasarı çalışanların beklentilerine karşılık verecek hale getirilmelidir." denilerek söz konusu düzenlemeden vazgeçilmesi talep edildi.

Kamu çalışanlarına verilecek bazı cezaların arttırılmasına yönelik düzenlemenin de yeniden gözden geçirilmesini isteyen sendika, "Toplu görüşmeler sonucunda karara bağlanan izin süreleri gibi bir takım iyileştirmelerin yanına çalışanları mağdur edecek düzenlemelerin eklenerek farklı amaçlar gütmekten iktidar vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.

Sonuç bildirgesinde ayrıca Anayasa değişikliği paketinde birbirini tamamlayan grev ve toplu sözleşme hakkından sadece toplu sözleşmenin kamu çalışanlarına tanınmasının önemli bir eksiklik olarak görüldüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber