30 bin polis ile 25 bin öğretmen kadrosu kanunu teklifinin 5 maddesi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 21:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulunda, Emniyet Genel Müdürlüğüne 30 bin kadro ihdası ile 25 bin öğretmen alımını öngören kanun teklifinin ilk 5 maddesi kabul edildi.

Milletvekilleri, temel kanun olarak görüşülen Bazı Kanunlarda ve 190 Sayılı KHK'da değişiklik yapan kanun teklifi üzerinde verdikleri önergeler üzerine söz aldı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, mahalle ve çarşı bekçilerinin de fiili hizmet zammından yararlanması gerektiğini, böylece eşitsizlik ve mağduriyetin giderileceğini söyledi.

Teklifin polis teşkilatının çalışma şartlarında iyileştirmeyi içermediğini ifade eden Kalaycı, polisin özlük haklarının ve ekonomik durumunun mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti. Kalaycı, kanun teklifinin, emniyet teşkilatının sorunları için yeterli olmadığını savunarak, teklifi ?içi boş? olarak değerlendirdi. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise ?polisin rehabilitasyondan geçmesi?, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmaması gerektiğini ifade etti. Teklifin 6. maddesi üzerinde verilen önergede toplantı yeter sayısının bulunamaması üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber