Üniversitede ?işaret' soruşturması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 19:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

AKDENİZ Üniversitesi'nde hakkında ıslık çaldığı gerekçesiyle iki kez soruşturma açılan Prof.Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında bu kez Dekan Prof.Dr. Şafak Aksoy'un uyarı yazısına soru işareti, virgül ve ünlemden (?,!) oluşan cevap verdiği gerekçesiyle hakaret suçlamasıyla soruşturma açıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında, Bolu'nun meşhur türküsü ?Halimem'in ?Alçaklara kar yağdı üşümedin mi/Sen bu işin sonunu düşünmedin mi' nakaratını fakültenin koridorunda elinde çay bardağı ile yürürken ıslıkla çaldığı için soruşturma açılmış, soruşturma sonunda 100 lira maaş kesim cezası verilmiş, YÖK, cezanın, savunması alınmadan uygulandığı için iptaline karar vermişti. Üniversite yönetimi, aynı suçlamalarla Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında ikinci kez soruşturma açmış ve bu kez ?kınama cezası' vermişti.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy, bu kez de, genişletilmiş bölüm toplantılarına elinde çay bardağıyla ıslık çalarak sürekli geç girdiği gerekçesiyle Prof.Dr. Orhan Kuruüzüm'e uyarı yazısı gönderdi. Prof.Dr. Orhan Kuruüzüm ise, Dekan Prof.Dr. Şafak Aksoy'un bu yazısına sadece soru işareti, virgül ve ünlem işaretinden oluşan bir cevap yazısı gönderdi.

ANLAMADIM, ŞAŞIRDIM

Bunun üzerine Prof.Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında, Prof.Dr. Aksoy'a hakaret suçlamasıyla soruşturma açıldı. Öğretim üyesi Prof.Dr. Feramuz Özdemir tarafından yürütülen soruşturmada, Prof.Dr. Orhan Kuruüzüm'den verdiği yazılı cevapta kullandığı soru işareti, virgül ve ünlem işaretlerinin ne anlam ifade ettiği ve Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu'na göre bunların açıklanması istendi. Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm ise hakkındaki suçlamalar karşılığında soru işareti ile anlamadım, ünlem ile de şaşırdım demek istediğini ve virgülü ise bu iki işareti ayırmak için kullandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber