Yedek çevik kuvvet kuruluyor - Video

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Haziran 2010 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevik kuvvet birimlerinin takviyesine yetişemeyen Emniyet Genel Müdürlüğü, ilginç bir yöntem buldu. İhtiyaç duyulan illerde "yedek çevik kuvvet birimi" kurulacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü toplumsal olaylara takviye çevik kuvvet birliklerinin gönderilmesinde yaşanan sıkıntıları pratik bir yöntemle çözdü.

Emniyet genel müdürlüğü, çevik kuvvete ihtiyaç duyulan illerde "yedek çevik kuvvet" birimlerinin oluşturulmasına karar verdi. Yedek çevik kuvvet timleri o ilin çeşitli birimlerinde çalışan genç polislerden oluşacak.

Bu timler, herhangi bir olayda mevcut çevik kuvvet personeli yetersiz kaldığında takviye kuvvet olarak hemen devreye girecek.

Yedek çevik kuvvet timleri, birimlerinde çalışırken normal kıyafet içinde olurken toplumsal olaylara müdahele edilmesi istendiğinde, çevik kuvvetin teçhizatını kullanacak ve onlar gibi robo-cop elbiseleri giyecek.

Daha önceki uygulamada ihtiyaç duyulduğunda takviye kuvvet en yakın ilden gönderiliyordu. Ancak takviye kuvvetlerin o ili tanımamaları, yol masrafları, kumanyaları, kalacak yer ve ulaştırma gibi sorunlar ortaya çıkıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber