Bitlis'in LYS'deki başarısı ezber bozdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2010 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortak amaçları Bitlis'e artık hizmet etmeyen eski yaklaşımları ortadan kaldırmak olan bu kristal çocuklar, ezber bozdular.

Niyazi Altılar Yazdı

Bitlis'in Kristal Çocukları

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonucunda, Türkçe Sosyal dalında il bazında birinciliği Bitlis'in alması açıkçası beni şaşırtmadı!

Böyle bir başarı bekliyordum.

Bunu nereden mi biliyorum?

2000'den bugüne Bitlis, Tatvan,ve Ahlat'ta hemen hemen bütün okullardaki öğrencilere ?hedef saptama,motivasyon,maksimum başarı,NLP? konularında konferans ve seminerler verdim.

Bu konferans ve seminerlerin sonunda yarım saatimi soru-cevap kısmına ayırıyorum. Bu soru-cevap faslında öğrencilerden öylesine zekice soru ve cevaplar alıyordum ki bu soru ve cevapların bir kısmı ?Duygusal Zeka? adlı kitabımın iskeletini oluşturdu.

En son geçen Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Tatvan Kaymakamlığı'nın organize ettiği ve Tatvan'daki 20 bin öğrenciye ?Hızlı Okuma ve Hızlı Anlama? seminerlerini verdim.Aynı seminerleri Bitlis ve Ahlat'ta da verdim.

Bu son olarak verdiğim seminerlerde daha zeki, daha akıllı, sosyal zekaları gelişmiş, hedef odaklı, ne istediğini bilen, yüksek motivasyonlu bir öğrenci profiliyle karşılaştım.

Hemen hemen bütün okullarda bu öğrenci profiline rastladım. O yüzden de bu gençler için ?Bitlis'in kristal çocukları? tabirini kullanmaya başladım.

Ortak amaçları Bitlis'e artık hizmet etmeyen eski yaklaşımları ortadan kaldırmak olan bu kristal çocuklar, ezber bozdular.

Dürüstlükten yoksun yönetim, eğitim, yaşam istemeyen bu kristal çocuklar, yeni bir paradigma geliştirdiler.

Zeki, bilgece konuşan, yetenekli, sağlam bir mizaca, ateşli bir kararlılığa sahip bu kristal çocuklar, Bitlis'in adını altın harflerle tarihe kazıdılar.

Adeletsizliği, yalanı, tüm üstünlük mücadelelerini ve ayrımları reddeden bu kristal çocuklar, Bitlis'i geri bırakan etmenleri ortadan kaldırmak için kollarını sıvadılar.

Bitlis için en yüksek standartları isteyen ve bunu yaratmak için niyetlerini ortaya koyan, bunu başarmak için olağanüstü bir çaba gösteren bu kristal çocuklar, emeklerini görmek istemeyenlere, başarılarını hasıraltı etmek isteyenlere güzel bir tokat indirdiler.

Başarının sistematik bir çalışmayla elde edilebileceğinin farkında olan bu kristal çocuklar, gerçekten saygı duyulacak bir emek verdiler.

İdealleri yüksek,hedefleri net olan bu iddialı kristal çocuklar,Bitlis'i geleceğe taşıyacaklar.

Bilgi toplumunun önemini kavramış ve geleceğin bilgi merkezli bir konsepte oturacağını idrak eden bu kristal çocuklar, yeni Bitlis'in inşasında rol alacaklar.

Hiçbir bir sabit fikre angaje olmayan bu kristal çocuklar, Bitlis'te adaletin temsilcileri olacaklar.

Ferdî gelişim ve yükselme olmadan sosyal gelişim ve yükselmenin olamayacağının farkında olan bu kristal çocuklar, Bitlis'in vadideki zambakları olacaklar.

Evet, yıllardır özlemini çektiğim Bitlis'in gerçek temsilcileri olacak olan bu yeni jenerasyon kristal çocuklar, gümbür, gümbür geliyorlar!

Hem de müthiş bir kapasiteyle, inançla, özgüvenle, cesaretle?geliyorlar!

Hepimizin gözü aydın!

Algı ve odaklanma düzeyleri son derece gelişmiş olan bu kristal çocukları, onları yetiştiren anne-babaları ve tüm Bitlis eğitim camiasını yürekten kutluyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber