Özel sağlık kuruluşlarına düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2010 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

3 Ağustos 2010 tarihine kadar açılmış olan muayenehaneler, muayenehanelerin taşıması gereken asgari tesis, hizmet ve personel standartlarına ilişkin şartlara bir yıl içerisinde uygunluklarını sağlayarak, İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuracaklar.

Muayenehane açma başvurusunda istenecek belgelerde de değişiklik yapılan yönetmeliğe göre, muayenehane açabilmek için şu belgeler istenecek:

''Muayenehanenin açılışına ilişkin başvuru dilekçesi ve muayenehanenin faaliyet göstereceği adresi olacak. Muayenehanenin oda esasında bütün mekanlarının ne amaçla kullanılacağını gösterir en az 1/100 ölçekli ve Müdürlük tarafından yerinde bizzat görülerek doğruluğu onaylanmış plan örneği bulunacak. Muayenehane açacak olan tabibin diplomasının ve varsa uzmanlık belgesinin Müdürlükçe tasdikli sureti ile iki adet vesikalık fotoğrafı yer alacak. Muayenehanede kullanılacak ve bulundurulması mecburi asgari tıbbi malzeme ve donanım ile ilaç listeleri dikkate alınarak hazırlanmış, Müdürlük tarafından yerinde bizzat görülerek doğruluğu onaylanmış asgari araç-gereç ve ilaç listesi olacak. Binanın yapı kullanma izin belgesinin aslı ya da müdürlükçe onaylı sureti bulunacak. Binanın, ilgili mevzuata göre alınmış depreme dayanıklılık raporu alınacak. Binada, ilgili mevzuata uygun şekilde yangın için gerekli tedbirlerin alındığını, tesisatın kurulduğunu ve binanın bu açıdan uygunluğunu ayrıntılı olarak gösteren ve yetkili merciden alınan belge olacak. Çalışan personelin iş sözleşmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu kaydı yapılacak. Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre düzenlenmiş tıbbi atık raporu ve tıbbi atıkların bertarafı için ilgili kurumla yapılmış sözleşme olacak.''

-ESKİ MUAYENEHANELERE 1 YIL SÜRE-

Ayrıca, 3 Ağustos 2010 tarihine kadar açılmış olan muayenehaneler, muayenehanelerin taşıması gereken asgari tesis, hizmet ve personel standartlarına ilişkin şartlara bir yıl içerisinde uygunluklarını sağlayarak, müdürlüğe başvuracaklar.

Müdürlükçe yerinde incelenen ve bu yönetmelikteki şartları taşıdığı tespit edilen muayenehanelere, uygunluk belgesi düzenlenecek. Bu süre içerisinde yeni uygunluk belgesi almayan muayenehanelerin valilikçe faaliyeti durdurulacak.

Yönetmeliğin, hizmet birimlerinin bina içeriğiyle ilgili maddesinde de değişiklik ve ekleme yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber