72 STK'dan referanduma 'evet' çağrısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2010 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de 72 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Demokrasi ve Özgürlük Platformu, 12 Eylül 2010 tarihinde anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak olan referandumda 'evet' oyu vereceğini açıkladı.

Referanduma destek amacıyla öğle saatlerinde Hamamyolu Caddesi üzerinde toplanan Demokrasi ve Özgürlük Platformu üyeleri ellerinde, 'özgürlüğü, demokrasiye evet', "Daha güzel bir Türkiye için evet', 'çocuklarımızın geleceği için evet',' siyasiler için değil Türk Milleti için evet' yazılı pankart ve dövizler açtı. Grup üyeleri ardından vatandaşlara, 12 Eylül'de neden evet' denileceği anlatan broşür dağıttı.

Grup adına açıklama yapan Anayasa Hukukçusu Yrd. Doç. Dr. İlyas Deliktaş, herkesi Türkiye'nin daha güzel geleceği için referandumda 'evet' oyu vermesini istedi.

Siyasi partilerin mitinglerde referandumun içeriğinden bahsetmesi gerektiğinin altını çizen Yrd. Doç. Deliktaş, ''Kendi siyasi ideallerinizle meşgul olmak yerine, toplumumuza bu değişiklik paketinin artılarını ve eksilerini anlatın'' dedi. Halkın 12 Eylül'de yapılacak referandumun hangi maddelerine hangi gerekçelerle karşı çıkıldığı konusunda tatmin edici cevaplar beklediğini vurgulayan Yard. Doç. ''Egemenliğin millete geçmesinden rahatsızlık duyulmasının sebeplerini merak etmekteyiz. Kurumların değil yasaların yönettiği bir ülke olma özlemine neden karşı durulmak istendiği kamuoyu tarafından merak edilmektedir.'' diye konuştu. Kamu kurumlarını çiftlik haline getirenlerden hesap sorulması için 12 Eylül'de 'evet' denilmesi gerektiğinin altını çizen Yard. Doç. Deliktaş, referanduma maddeleriyle herkesin hesap vereceği, keyfi uygulamaların son bulacağı, kimsenin kimseden üstün olmadığı, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğu ve memur işçi herkesin insanca yaşam sürdüğü bir Türkiye inşa edileceğini kaydetti.

Referandumda çıkacak güçlü bir 'evet' ile Türkiye'nin ekonomik olarak kalkınmasının hızlanacağının altını çizen Deliktaş, ''İstikrar umuduyla piyasalar canlanacak, sanayi üretiminin artmasıyla işsizlik hızla azalacak, maddi manevi değerlerimiz kıymet kazanarak darbe tehdidinin olmadığı, hukukun üstünlüğünün esas olduğu ileri bir demokrasi olacak.'' şeklinde konuştu. Deliktaş, Eskişehirlilerin referanduma 'evet' demeleri halinde, kendisi de Eskişehirli olan ve adını caddelere bulvarla vererek yaşattıkları 27 darbesinin mağduru Hasan Polatkan'a çok büyük bir hediye sunmuş olacaklarını dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber