Bakan Çelik: Genel seçimi hazirana çekmeyi düşünüyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2010 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2001 Temmuz ayında yapılacak olan genel seçimlerin haziran ayına çekilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Orhaniye köyünde Batumlular Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Bakan Çelik, anayasa değişikliğinin önemine değindi.

Milletin yeni bir anayasa istediğine işaret eden Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Şimdi görüyorsunuz ki büyük itilaf ile karşı karşıyayız. Niye bu ihtilafı yapıyoruz? Bu tartışma niye? Madem 'bu Anayasa değişmeli diyoruz' gelin değiştirelim. Tamamı değişmiyorsa, azı değişiyorsa da bu ileri gidişi gösteriyor. Teşekkür edip birbirimize kucaklaşalım. Bu işi fazla büyütmeyelim. 8 ay sonra zaten seçimler var. Birbirimize bu köylerde, meydanlarda, siyasi arenada ne diyeceksek diyelim; ama Anayasa gibi hukuk devleti olma konusunda özgürlükler konusunda birbirimizi kırmaya değmez diyorum."

"1980'de kalmayalım." diyen Çelik, Türkiye'ye yakışanın 'özgürlük ve insanların ekmeğinin büyütülmesi' olacağını ifade etti.

Çelik, bir gazetecinin, "Seçimler mayıs ayında mı yapılacak?" şeklindeki sorusuna ise, "Seçimleri haziran ayına çekmek için planlı çalışmalarımız sürüyor. Bakalım ne olacak." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber