DSP'li belediye başkanı: İhracı göze aldım 'evet' diyeceğim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2010 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un DSP'li Kızılağaç Belde Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yılmaz, partisinden ihraç edilmeyi göze alarak 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Muş'a bağlı Kızılağaç beldesinin Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yılmaz, partisinden ihraç edileceğini bildiği halde, demokratik yarınlar için 12 Eylülde yapılacak olan halk oylamasında 'evet' oyu kullanacağını kaydetti.

Bugüne kadar doğru yoldan ve doğru bildiğinden şaşmadığını belirten Belde Belediye Başkanı Şirin Yılmaz, bundan sonrada doğruların yanında olacağını dile getirdi.

Belediye başkanlığı görevini 4 dönemdir yürüten başarılı belediye başkanı Yılmaz, eski mantıkların iflas ettiğini ve Türkiye'nin demokratikleşme yolunda ilerlediği söyledi.

Yılmaz, "Şu anda yeni güzel ve demokratik bir Türkiye için uğraş verilmektedir. Bizler de bireysel olarak değil, ülkemizin geleceği için oyumuzu 'evet' olarak kullanacağız." dedi.

Böyle bir karar vermesine partisinin karşı olduğunu belirten Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Partim aldığım 'evet' kararına karşı. Zaten her şeyi göze alarak kararımı verdim. Partimin beni ihraç etmesini bile göz alıp referandumda 'evet' oyu vereceğimi açıkladım. Ben ülkem için bu kararı verdim. Partimiz ve genel başkanımız zaten yanlış yapmıştır. Türkiye'nin geleceği için bir belediye başkanı olarak referandumda oyumun 'evet' olacağını açıklıyorum."

Avrupa Birliği(AB)'ne girmeye hazırlanan Türkiye'de özgürlüklerin artmasının gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Ülkenin daha demokratikleşmesini ve özgürleşmesini isteyenler 'evet' oyu kullanmalı.'' diye konuştu.

Belde halkına elinden gelen her türlü hizmeti verdiğini belirten Başkan Yılmaz, Kızılağaç beldesinde yaşayan vatandaşların çoğunun da 'evet' oyu kullanacaklarını savundu.

Kızılağaç beldesinde 4. dönemdir belediye başkanlığı yaptığını ancak bu dönem kadar rahat bir çalışma içine girmediğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Hiçbir dönem bu kadar hizmet yapmamıştım. Diğer dönemlerde kaynak olmadığı için çok büyük sıkıntılar çektim ama bu dönem AK Parti hükümetinde İller Bankası'ndan gelen ödenekler bütün belediyelere eşit bir şekilde gönderiliyor. Şu anda Muş'ta en başarılı belediye biziz. Bunu herkes biliyor ve takdir ediyor." şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber