Muş'ta STK'lar 12 Eylül'de 'Evet' diyecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Ağustos 2010 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, "Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri olarak bizim rotamız değişimden yanadır. Referandum sürecinin siyasallaştırılmasından rahatsızız" dedi.

RECAİ DENİZ

Muş'ta bir araya gelen 7 sivil toplum kuruluşu, 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişiklik referandumuna destek olma kararı aldı. Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) hizmet binasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, referandumda 'evet' çağrısı yaptılar. STK'lar adına basın açıklamasını yapan MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, 12 Eylül'de yapılacak referandumun siyasi seçim olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Referandumların halk oylaması olduğunu belirten Şihmus Sinecem, böyle bir atmosfer oluşturulmaması ve siyasi parti temsilcilerinin de bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Demokrasi ve özgürlüğü genişletecek her adımı olumlu bulduklarını açık bir şekilde ifade ettiklerini dile getiren Sinecem, sivil toplum kuruluşları olarak rotalarının değişimden yana olduğunu vurgulayarak, "Bu eskiden de böyle idi, böyle de olmaya devam edecek. 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasının da bir değişim örneği olduğuna inanıyorum. Bu sürecin Türkiye'ye yakışır bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. Referandumun Türkiye'yi hedeflerine taşıyacak yeni bir anayasa oluşturulması için bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Demokrasi ve özgürlüğü genişletecek her adımı da olumlu bulduğumuzu açık ve net bir ifade ile her platformda ifade ediyorum. Referandum sürecinin siyasallaştırılmasından rahatsızız. A, B, C partisi oylaması konusu değildir. Siyasi partileri oylamıyoruz. Bu konunun siyasal bir tartışma konusu olmaması gerekiyor. Referandumun içeriğinin ne getirip ne götürdüğünü tartışıyor olmamız lazım. Maalesef bizim kamuoyunda şu an gördüğümüz en büyük eksiklik bu. Yeni bir anayasa yapılmasının ve yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu noktasında hemfikiriz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber