Eczacılık Fuarı 15-17 Nisan'da İstanbul'da yapılacak

Haber Giriş : 08 Mart 2005 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin tek eczacılık ihtisas fuarı, Nisan'da İstanbul'da yapılacak. Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) tarafından düzenlenecek 4. Ulusal Eczacılık Fuarı, yerli ve yabancı yaklaşık 10 bin sağlık mensubunu bir araya getirecek.

Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB), Nisan ayında düzenlenecek 4. Ulusal Eczacılık Fuarı hakkında ayrıntılı bilgi vermek amacıyla, Swissotel'de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Türkiye'nin tek ulusal eczacılık fuarı, 15-17 Nisan tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Toplantıda fuara ilişkin bilgiler veren TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sait Yücel, TEKB olarak, dünyada ve Türkiye'de sektöre yönelik tüm gelişmelerin eczacılar tarafından izlenebilmesi; ilaç ve eczacılık konularındaki yeni ürün, proje ve etkinliklerin sektörün tüm bileşenleriyle buluşturulması; ortak kooperatiflerin ve bunların üye tabanlarının gelişimine katkıda bulunulması amacıyla bir ihtisas fuarı düzenlediklerini söyledi. Organizasyonunu Dev Ajans'ın yaptığı fuara, yerli ve yabancı pek çok firmanın katılacağını ifade eden Yücel, fuar sayesinde eczacılara, sektördeki en son gelişme ve yenilikleri paylaşabilecekleri, bilgi ve görüş alışverişinde bulunabilecekleri bir platform sunduklarını kaydetti.

Yücel, "Fuarımızın bu yılki temasını 'Çağdaş Bir Ülke, Sağlıklı Bir Toplum' olarak belirledik. Bildiğiniz gibi, sağlık hizmetleri, toplumların en temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Türkiye'de de sağlık kurumu yeniden yapılanıyor. Her geçen gün yeni gelişmelere tanık oluyoruz. Bu yapıda, eczacılarımızın rolü daha da önemli hale geliyor. Fuarımızda, eczacıların bu rolünü vurgulamak istiyoruz. Bu yıl, fuara 150'ye yakın firmanın katılmasını ve 10.000 sağlık mensubunun gelmesini bekliyoruz" dedi.

4. Ulusal Eczacılık Fuarı'nda, daha çok, reçeteli ve reçetesiz ilaçlar; OTC ürünler; dermo kozmetik ürünler; bitkisel ürünler; kişisel bakım ürünleri; ıtriyat ve kozmetik ürünler; eczane donanım ve ekipmanları; eczane sarf ve ambalaj malzemeleri; bebek ürünleri; diyabetik ürünler; ortopedik ürünler; optik ürünler; tıbbi malzemeler ve cihazlar; sektörel yayınlar; hizmet sektörü; ilgili kamu kuruluşları, dernek, birlik ve vakıflar, temsil ediliyor. Ziyaretçi profili ise doktorlar; hastane yöneticileri ve çalışanları; ilgili öğretim üyeleri ve öğrenciler; fuar ürün gruplarına yönelik üretici ve satıcılar; ilgili kamu kurumu çalışanları; dernek, birlik ve vakıf üyeleri ile basın mensuplarından oluşuyor.

Fuar, hafta içi 11.00-20.00, 17 Nisan Pazar günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. Fuar kapsamında, eczacılık ve sağlık konularının ele alınacağı bir kongre de düzenlenecek. Ayrıntılı bilgi ve online kayıt için www.bizimeczane.com adresi ziyaret edilebiliyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber