Memur Sen, KPRT'na tepkili

Haber Giriş : 09 Mart 2005 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, ?Toplu sözleşmeli ve grevli yasada memur toplu halde pazarlık edebiliyor. Oysa bu tasarıyla memur bireysel olarak sözleşmeli hale getirilerek iş güvencesi ortadan kaldırılıyor? dedi.

Kamu Personel Reformu Taslağı ile kamu personelinin bireysel olarak sözleşmeli hale getirileceğini ve iş güvencesinden yoksun bırakılacağını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, ?Toplu sözleşmeli ve grevli yasada memur toplu halde pazarlık edebiliyor. Oysa bu tasarıyla memur bireysel olarak sözleşmeli hale getirilerek iş güvencesi ortadan kaldırılıyor? dedi.

Maliye Bakanlığı'nın Kamu Personel Reformu Taslağı üzerindeki çalışmalarını değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Kamu Personel Reformu'na karşı olmadıklarını ancak taslak ile ilgili ciddi endişelerinin bulunduğunu söyledi. Taslağın özellikle 657'ye tabi devlet memurlarını ilgilendirdiğini ifade eden Aksu, Kamu Personel Reformu'nda memurların bireysel olarak sözleşmeli hale getirileceğinin altını çizerek, bu şekilde memurun iş güvencesinin elinden alınacağını belirtti.

Hükümet tarafından hazırlanan Kamu Personel Reformu Taslağı ile ilgili Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun görüşlerinin alınmamasını eleştiren Aksu, taslakta geçen bazı maddelerin kamu çalışanlarının geleceğini karartabilecek nitelikte olduğunu savundu.

İş güvencesiz ve sözleşmeli çalışan isteniyor

Memurların sözleşmeli hale getirilerek iş güvencesinin elinden alınmasına karşı olduklarını kaydeden Aksu, ?Grevli toplu sözleşmeli yasa gelirse memurların toplu pazarlık yapma hakkı olacak. Oysa, Kamu Personel Reformu Taslağı'nda kamu personeli, bireysel sözleşmelerle sözleşmeli memur haline getiriliyor. Memurun tek başına iş güvencesini sağlaması mümkün değildir. Bu memurun kaderi ile oynamaktır. Memurların geleceği bazı kimselerin iki dudağı arasına bırakılıyor? diye konuştu.

Tek yanlı düzenlemeler değil, toplu sözleşme ve grev hakkı! Aksu; sözlerine şöyle devam etti: ?Kamu çalışanlarının bütün çalışma koşulları, toplu sözleşmelerin konusu haline getirilmeli; özgür toplu pazarlık sistemini yok sayan yasal ve fiili engeller kaldırılmalıdır. Toplu sözleşmeli ve grevli yasa getirilerek memurların çalışma koşulları belirlenmelidir.?

Performans sistemi handikap getirir Performans sistemine özünde karşı olduklarını dile getiren Aksu, performans sisteminin toplu sözleşmeye de sendikacılığın ruhuna da aykırı olduğunu savundu. Performansa dayalı maaş sisteminin toplu sözleşmeli bir çalışma yaşamının yok sayılması olduğunu dile getiren Aksu, sözlerine şöyle devam etti: ?Performansa göre maaş, memuru amirinin iki dudağı arasına bırakmaktır. Türkiye'de tüm memurlar arasında bir anket çalışması yapılsa daha önce performansa göre kademe alanlardan daha çok, kademe artışını hak eden memurların varlığı ortaya çıkacaktır. Aynı şey performansa dayalı maaşta da geçerli olacak Amirin tuttuğu kişi daha çok maaş alacaktır.? Aksu, Performans sisteminin toplu sözleşmeli grevli yasa hakkının verilmesi durumunda ilgili demokratik kitle örgütlerinin belirleyeceği kriterler doğrultusunda düşünülebileceğini de sözlerine ekledi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber