İnsuyu Mağarası teknoloji ile donatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2010 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu, teknolojik yatırımlar sayesinde artık daha güvenle gezilebilecek.

Burdur merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunan İnsuyu Mağarası teknoloji ile donatıldı. Daha önce güvenlik kameraları olmadığı için bazı kişiler tarafından duvarlarına yazılar yazılan, sarkıtları koparılıp götürülen mağara, artık güvenlik kameralarıyla korunuyor. 8 güvenlik kamerası yerleştirilen mağaranın içindeki ışıklar da doğal yapıya zarar vermeyecek ampullerle değiştirildi. Ayrıca mağara içine yerleştirilen iki telefon cihazı ile acil durumlarda mağara dışındaki görevlilerden yardım istenilebilecek.

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İl Özel İdare Müdürü ve Burdur Valiliği İnsuyu Çendik Turistlik Tesisler Birliği Müdür Vekili Bahattin Üzgaş, mağaranın artık daha güvenle gezilebileceğini söyledi. Daha önce mağara içindeki uyarı levhalarına rağmen bazı kişilerin duvarlara yazı yazdığını ve sarkıtları kırdığını ifade eden Üzgaş, şunları kaydetti:

''Hem mağarayı gezenlerin güvenliği için hem de mağaranın doğal yapısının korunması için 8 güvenlik kamerası kurdurduk. Burdur Valiliği İnsuyu Çendik Turistlik Tesisler Birliği Başkanlığı'nın yaptırdığı kameraların maliyeti yaklaşık 8 bin 400 TL. Kameraların büyük faydasını göreceğimize inanıyoruz.''

Üzgaş, mağarayı gezerken herhangi bir rahatsızlanma durumunda dışarıya çok daha hızla ulaşılabilmesi, sağlık ekiplerinin çağrılabilmesi için acil çağrı telefonları yerleştirdiklerini de vurguladı. Bu telefonlar sayesinde artık ziyaretçilerin mağarayı daha güvenli gezebileceğini kaydeden Üzgaş, mağara içindeki ampullerin ve ses sisteminin de yenilendiğini açıkladı.

Bahattin Üzgaş, Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarasını ziyaret eden kişilerden daha duyarlı hareket etmelerini ve mağaraya zarar vermeden ziyaretlerini tamamlamalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber