Sağlık-Sen Genel Başkanı Kaçar: Antalya Belediye Başkanı istifa etmelidir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2010 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın halka açık olarak düzenlediği bira festivalini eleştirerek, "Gençliğe çağdaş eğitim olanakları sağlamak yerine bira ikram eden başkan istifa etmelidir" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mustafa Akaydın'ın Alman kültürünü desteklemek amacıyla düzenlediklerini ifade ettiği bira festivaline yönelik sivil toplum örgütlerinin tepkisi sürüyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, belediye tarafından düzenlenen eylemin ne hukuksal, ne de sosyolojik bir meşruiyetinin bulunduğunu söyledi. Belediye Başkanı Akaydın'ın yasalara aykırı tutumuyla toplum sağlığına da zarar verdiğini kaydeden Kaçar, "Mustafa Akaydın, kabul etmese

de bir gencin ölümünden mesul olmuştur. Rektörlük yapmış, aynı zamanda bir hekim olan Akaydın'dan gençliğin eğitimi ve sağlığına katkı sağlayacak festivaller düzenlemesi beklenirken, maalesef gençliğe açık alanda içki ikram etmeyi tercih etmiştir. Kamu düzeninin sağlanması noktasında sorumluluğu bulunan bir kurumun başında, yasalara ve toplum sağlığına aykırı davranarak genç nesillere kötü örnek olan birisinin bulunması üzüntü vericidir" şeklinde konuştu.

Kaçar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın toplumdan özür dilemesi ve istifa etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber