İmamı parçalayan ayıya infaz kararı çıktı ancak ayı bulunamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2010 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Pazaryolu ilçesine bağlı Kılıççı köyünde, 12 Eylül'deki referandumda sandık başkanlığı görevine giden Özel Çakır'ın (30) ölümüne neden olan ve ?itlaf edilebilir? izni verilen ayı, profesyonel avcıların yaptığı takibe rağmen bulunamadı.

Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, 12 Eylül tarihinde yapılan referandumda, Kılıççı köyü sandık başkanı olan Özel Bakır'ın (30) cesedinin, aynı gün Çatakbahçe köyü yolunda bulunmasının ardından yapılan otopsi sonucunda, Bakır'ın ayı saldırısı sonucu öldüğünün belirlendiğini hatırlattı.

Ardından harekete geçtiklerini ifade eden Soğukpınar, söz konusu ayının itlafı için valiliğe yazı yazdıklarını belirterek, ?Daha sonra silsile yoluyla, gerekli resmi karar alındı. Günübirlik verilen bir karar. Yani belli bir süreyi kapsayan bir karar. Başka ayıların vurulması falan söz konusu değil. Yani zarar veren o ayının itlaf edilme çalışmasıdır? dedi.

Soğukpınar, hayvan haklarının çok önemli olduğunu ancak insanlara zarar vermesi halinde kanunlarla bu tarz çalışmaların mecburen yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

?Kim ister ki bu tarz bir olay, ikinci bir vatandaşımızın başına gelsin. O konuda hiç kimseye izah bile yapamayız. Av yetkisi olan arkadaşlarımız, yerel kişiler jandarma koordinatörlüğünde çalışma yapıyorlar. Ancak şu ana kadar bir sonuç alınamadı. İnşallah söz konusu ayının başka bir kişiye zarar vermesini önleriz.?

Bu arada, ayının itlafı için alınan izin süresinin dolduğu, 4 kişilik profesyonel avcıdan oluşan ekibin, bugün herhangi bir çalışma yapmadığı belirtildi.

Çakır'ın ölümüne neden olan ayının önümüzdeki günlerde kesin tespit edilmesi halinde, izinli olarak itlaf edilebileceği öğrenildi.


Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde 12 Eylül'de sandık başkanlığı yapan imam Özer Bakır'ı öldüren ayı için infaz kararı çıktı. Orman Bakanlığı'nın onayladığı karar ile oluşturulan 4 kişilik tim, ayıyı gördüğü yerde vuracak

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde 12 Eylül'de yapılan halkoylamasında sandık başkanlığı yaptığı köye yürüyerek giden köy imamını parçalayarak öldüren ayı görüldüğü yerde öldürülecek. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, daha önce de insanlara saldırdığı anlaşılan ayının öldürülmesi için izin verdiği açıklandı. Bakanlığın 'infaz' emrinin uygulanması için profesyonel avcılardan oluşan 4 kişilik bir 'infaz timi' oluşturuldu.

ORMANLIK ALANDA SALDIRDI

Pazaryolu ilçesine bağlı Çatakbahçe köyündeki babasını ziyaret ettikten sonra sandık başkanı olduğu ve imamlık yaptığı Kılıççı köyüne yürüyerek giderken Çoruh Nehri yakınındaki ormanlık alanda ayının saldırısına uğrayan 29 yaşındaki Özer Bakır, feci şekilde can vermişti. Bakır'ın başkanı olduğu sandık başına gelmemesi üzerine başlatılan arama çalışmaları sonucunda, genç imamın ayı tarafından parçalanmış cesedi dere kenarında bulundu.

TiM 4 AVCIDAN OLUŞUYOR

İmamın ayı tarafından öldürülmesinin ardından olayla ilgili inceleme başlatan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, ayının daha önce de insanlara saldırdığını tespit ederek, hazırlanan raporu 'infaz' talimatı için Çevre ve Orman Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlığın katil ayı için 'infaz' emrini vermesinin ardından Pazaryolu Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Arif Çoruh'un da aralarında olduğu 4 kişilik bir tim oluşturdu. Avcı köpekleriyle birlikte ormanlık alanda katil ayıyı aramaya başlayan tim, gördükleri yerde ayıyı 'infaz' edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber