Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey,iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, İzmir'in doğu ilçeleri, Muğla, Aydın, Manisa ile Balıkesir'in güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz bölgesi ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Doğu bölgelerde güney ve güneydoğu, batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli (30-45 km/saat) olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İzmir'in doğu ilçeleri, Muğla, Aydın, Manisa ile Balıkesir'in güney ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, yıldırım vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerine kadar Balıkesir'in güney ilçelerinde kuvvetliolması bekleniyor. Rüzgar, akşam saatlerine kadar bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerine kadar İzmir'in doğu ilçeleri ile Aydın, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, öğle saatlerine kadar Ege kıyıların'da kuvvetli (35-45 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu,aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun çevreleri, gece saatlerinde ise Amasya ve Çorum çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzey ve batısı parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber