KESK, ulaşım zamlarını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde ulaşıma yapılan zamların geri alınması için eylem yaptı. Saraçhane'de toplanan grup belediye önüne gelerek, 'Ulaşım hakkı satılamaz' sloganlarıyla, metrobüse ve İstanbul Deniz Otobüsleri'ne (İDO) yapılan zamların geri alınması talebinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde grup adına basın bildirisini okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Gün, ulaşımın bir temel hak olduğunu, yerel yönetimlerin kar elde etme alanı olmadığını söyledi. Ulaşıma yapılan zamlar konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren Gün, "Uygulanan yanlış politikalar, özelleştirme ve taşeronlaştırma ile ulaşım, kamusal bir hizmet olmaktan çıkarılmaktadır. Ulaşım hizmeti her geçen gün pahalılaşmaktadır." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma yüzde 10 zam yaptığın belirten Gün, "Yapılan zamlarla 1.50 TL olan tam biletin 1.65 TL'ye, 0.85 TL olan indirimli bilet ise 0.95 TL'ye yükseltildi. Aylık indirimli mavi kart 60 TL'ye, tam ise 120 TL'ye yükseltildi. Aktarma ücretleri de artırıldı. Metrobüse ise aylık biletle üç duraktan sonra iki bilet ücreti ödeneceği için yapılan zam aslında yüzde 100 oranında olmuştur." ifadelerini kullandı.

KESK üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslenerek şu taleplerde bulundu: "Mevcut koşullarda öğrenci indirimlerinden yararlanmak için sadece öğrenci kimliği yeterli olmalı, paralı bandrol uygulaması sona erdirilmelidir. Öğrenci kimliği tüm şehirlerde indirimden yararlanmak için geçerli olmalıdır. Tüm eğitim emekçilerinin istihdam biçimlerine bakılmaksızın indirimli ulaşımdan yararlanabilmesi için düzenleme yapılmalıdır. Yaşlı ve engelliler ücretsiz ulaşım hakkından yararlanmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber