60 bin aday sınava girmedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Kasım 2010 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

120 sorunun tamamını doğru işaretleyen 350 adayın çıktığı kopya skandalı yüzünden iptal edilip tekrar yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda bu kez tam puan alan çıkmadı. YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, önceki sınavdaki kopya iddialarının güçlendiğini söyledi

FAZLI ŞAHAN - İLHAN TOPRAK / ANKARA

Kopya skandalı nedeniyle iptal edilen ve 31 Ekim'de yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları dün açıklandı. Tam puancıların tekrarlanan Eğitim Bilimleri Sınavı'nda çuvalladıkları ortaya çıktı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, sınav sonuçlarına göre, sınavda tüm soruları yapan aday bulunmadığını, en fazla 111 net yapan olduğunu belirterek, "Böylece kopya iddiaları güçlendi. Zaten onu dağılımdan görmüştük. Bu bizi doğruladı sadece' dedi. Özcan, bundan sonraki görevin savcılığa düştüğünü ifade etti. ÖSYM'nin sınav sonuçlarına ilişkin rapor hazırladığını kaydeden Özcan, "O raporu inceleyeceğiz" diye konuştu. Özcan, soru üzerine, ÖSYM'nin yapısında değişiklik öngören kanun taslağını sunduklarını ve kanunlaşmasını beklediklerini bildirdi.

60 BİN ADAY SINAVA GİRMEDİ

Bu arada kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen sınavda 350 aday tam puan çıkartırken yenilenen sınavda ise 120 net yapan aday çıkmadı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, en yüksek net yapan adayın neti 111 olarak hesaplandı. Sınava giren 2 bin 718 aday, 100 ve üzeri net yaptı. Ayrıca sınava yaklaşık 60 bin adayın girmediği belirtildi. Sınava girmeyen adayların bir çoğunun 100 net ve üzeri yapan adaylar olduğu ve kopya iddiasıyla 'şüpheli' sınıfında yer alan isimler olduğu ifade edildi. Bu adayların bir kısmının doktor raporu alarak sınava girmedikleri belirtildi.

İptal edilen sınava başvuran aday sayısının 294 bin 909'unu açıklayan ÖSYM, tekrarlanan sınava giren aday sayısının ise 235 bin 134 olduğunu bildirdi. Bu rakamlar göz önüne alındığında ise sınava katılım oranının yaklaşık yüzde 80 olarak gerçekleştiği ifade edildi. Bu arada 280 adayın sınavı ise iptal edildi.

Tam puancılar sorgulanacak

Ankara Savcılığı KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından harekete geçti. Kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen Eğitim Bilimleri Sınavı'nda tam puan alan 350 kişiden, son yapılan sınava katılarak aynı başarıyı gösteremeyen yaklaşık 100 kişi tek tek sorgulanacak. İfadesi alınacaklar arasında 5 çift de bulunuyor. Savcı Şadan Sakınan'ın yürüttüğü soruşturmaya adayların yeni sınava stresli girmemeleri için ara verildiği öğrenildi. Öte yandan sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in, Savcı Sakınan'ı ziyaret ederek iptal edilen sınavda tam puan alanların isimlerinin yer aldığı listeyi verdiği belirtildi. Demir'in görüşme sonrası bazı gazetecilere "sen ne hakla beni çekiyorsun" demesi dikkat çekti.

İkinci sınavda çuvalladılar

KPSS'de kopyacıların yakalanması an meselesi. İlk sınavda tam puan alan 350 adayın 31 Ekim'de yapılan sınavda 80'e yakın adayın sınava girmediği belirtiliyor. İlk sınavda tam puan yapan 140 kişi ise ikinci sınavlarında çuvalladıkları belirtildi. ÖSYM, bir önceki sınavda yüksek puan alıp yenilenen sınava giren adayların kağıtlarını da özel olarak inceledi. Sınava girmeyen adayların ismi ise savcılık ile yapılan çalışma kapsamında daha sonra bildirilecek.

Öğretmen atamaları 6 Aralık'ta

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı da vakit kaybetmeden 30 bin kadrolu öğretmen atamalarıyla ilgili takvimi açıkladı.

5-10 Kasım tarihleri arasında kontenjanların güncellenmesi işmenin yapıldığını açıklayan Bakanlık, 22-24 Kasım'da taban puanları belirleyerek atama kılavuzu yayınlayacağını duyurdu. 25 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında başvuruları kabul edecek olan Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarının 6 Aralık 2010 tarihinde yapılacağını, atanan öğretmen adaylarının ise 7 Aralık'ta göreve başlayacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber