Köprü ve otoyollarda bir ilk! Cep telefonunu göster geç

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otoyollardan 'cep'le geçiş başlıyor

BANK Asya ve Turkcell işbirliğiyle köprü ve otoyollardan cep telefonuyla geçiş Şubat 2011'de başlayacak

Bank Asya ve Turkcell'in, Kartlı Geçiş Sistemi'ni (KGS) Türkiye'de ilk defa cep telefonlarına taşıyarak, NFC (Yakın Alan İletişimi) tabanlı temassız mobil geçiş çözümlerinin ilk kez yaygın kullanıma sunulmasını sağlayacağı belirtildi.

Bu çözümle, köprü ve otoyol geçişlerinde KGS kartlarına olan ihtiyacı ortadan kalkarken uygulamadan yararlanmak isteyenler Turkcell İletişim Merkezleri'nden alacakları SIM kartlarla telefonlarını KGS uyumlu hale getirebilecek. Proje ile müşterinin telefonuna tercihine göre kredili ya da nakit KGS özelliği yüklenebiliyor olacak.

Turkcell, Suriye'de ön yeterlilik aldı

TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş., Suriye Arap Cumhuriyeti tarafından düzenlenecek üçüncü mobil lisans ihalesinin ön yeterlilik aşamasını geçerek, şartname ve ihale belgelerini almaya hak kazandı.

Davulcuya-zurnacıya vergi muafiyeti geliyor

BİR işyerinde çalışmaksızın gezici olarak şarkı söyleyenler ile davul ve zurnacılar dahil müzik icra edenlerden köylerde veya belediye içi nüfusu 5 bini aşmayan yerlerde bulunanlar, gelir vergisinden muaf olacak. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci imzasıyla yayımlanan Gelir Vergisi Sirküleri'nde, Gelir Vergisi Kanunu'nun 66'ıncı maddesi uyarınca, ?Serbest meslek faaliyetini mutad meslek halinde ifa edenlerin serbest meslek erbabı? olarak nitelendirildiği belirtildi. Gelir İdaresi yetkilileri, ?Gezici şarkıcılar ile daha çok davul ve zurnacıları kapsayan müzik icra edenler de bu kapsamda değerlendiriliyor. Sirkülerle bu durumdaki kişilerin gelir vergisi durumları düzenlendi? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber