Vekillerden Erdoğan'a komik şikayetler

Haber Giriş : 21 Mart 2005 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimi vekil ?Düğün mevsimi geliyor, küçük altın taksak olmaz? diyerek maaşlara zam isterken, Başbakan'ın yurtdışı gezilerine hiç katılmadığı için evde hanımıyla yaşadığı diyaloğu bile anlatan milletvekili var. İşte, parti içi sorunları dinlemek için sıkıntılı girdiği toplantılardan Erdoğan'ı güldüren bazı anektodlar...

Son günlerde hem iç hem de dış politikadaki olumsuz gelişmelerle morali bozulan Başbakan Erdoğan'ın yüzünü yine AK Parti milletvekilleri güldürdü. Milletvekillerinin sorunlarını dinlemek üzere her Salı Meclis grup toplantısından sonra 20'şer kişilik gruplarla öğle yemeği yiyen Erdoğan'a birbirinden ilginç talepler aktarılıyor. Toplantı boyunca not alan Başbakan'a en yoğun şikayet konusu bakanlara ulaşılamaması. Ama öyle şikayetler de var ki, Erdoğan'ın sıkıntılı yüzünde tebessüme yol açıyor. AK parti milletvekillerinin bu toplantılarda Erdoğan'a aktardığı enterasan bazı şikayetler şöyle:

?Efendim, maaşımız yeterli değil. Derhal zam yapmak lazım. İki günde bir memleketimizde düğünler oluyor. Malum yaz ayları yaklaştı, düğünler daha da artacak. Biz bunlara katılmasak olmuyor, katılınca da altın takmak icap ediyor. Küçük taksan koskoca milletvekiline yakışmaz, darılırlar. Hemşehrilerimiz akın akın ziyarete geliyor. Yemekti, çaydı derken maaş bitip gidiyor.?

Bir başka milletvekili ise yurtdışı gezilerine katılamadığı için Başbakan'a şu sözlerle sitem etti:

?Sayın Başbakan, beni hiçbir yurtdışı gezinize götürmediniz. Seçmenlerime, eşe dosta rezil oluyorum. Hanım bile ?Dil kursuna git bari' diye şakalaşıyor. İlk gezinizde ben de size eşlik etmek istiyorum. Hep aynı isimleri götürüyorsunuz.?

Bu arada, milletvekilleri arasındaki rekabet de Erdoğan'a yansıtılan rahatsızlıklar arasında yer buldu. Aynı ilden ve aynı partiden Meclis'e giren arkadaşıyla sorun yaşayan vekil Başbakan'dan yardım istedi:

?Efendim, benimle aynı ilden seçilen diğer AK Parti milletvekili ile küsüz. Ben ilk sıradan kazandım diye başından beri ters davranıyor. Seçim bölgemizde aleyhimde propaganda yapıyor. Bu partimize yakışır mı, kendisini uyarmanızı talep ediyorum.?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu milletvekillerini gülümseyerek dinleyip not aldığı, şikayetlerine ilişkinse herhangi bir yorum yapmadığı belirtiliyor.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber