MEB'de, yöneticilerin iller arası yer değiştirmesi önümüzdeki yıla kaldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2010 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 30/11/2010 tarih ve 71082 sayılı ?Yönetici Atama? konulu yazıları ile Yöneticilerin İller Arası Yer Değiştirmesinin ne zaman yapılabileceğini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 30/11/2010 tarih ve 71082 sayılı ?Yönetici Atama? konulu yazılarında; ?Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğinin ?İller arası yer değiştirme? başlıklı 33.maddesi ?(1) Yöneticilerin iller arası yer değiştirmeleri, yapılacak duyuru üzerine Bakanlıkça gerçekleştirilir.

(2) İller arası yer değiştirme başvurularının son gününden geriye doğru bulunduğu ilde ez az üç yıl yöneticilik görevi yapmış olanlar, halen bulundukları yönetim göreviyle aynı kademedeki yönetim görevine olmak üzere iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki eğitim kurumu yöneticiliklerine iller arası yer değiştirme yoluyla atanmak üzere başvuracakların, ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, bu yükümlülükten muaf tutulmuş ya da sağlık veya eş durumu özrüne dayalı olarak bu yükümlülüklerini erteletmiş olmaları şarttır.

(4) İller arası yer değiştirmeler eylül ve ekim aylarında yapılabilir. İller arası yer değiştirmelere ilişkin iş ve işlemler bu Yönetmelik hükümlerine göre Bakanlıkça hazırlanacak kılavuz çerçevesinde Ek?2 Yönetici Değerlendirme Formu'na göre puan üstünlüğü dikkate alınarak yapılır.? hükümlerine göre İller arası yer değiştirmeler eylül ve ekim aylarında yapılabileceğinden bu dönem dışında Yöneticilerin İller Arası Yer Değiştirmesi yapılamayacaktır. ? açıklamasında bulunuldu.

Böylelikle yöneticilerin iller arası yer değiştirmesi gelecek sonbahara kaldı.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber