Doğuda, bazı ilçelerde, kardan dolayı eğitime ara verildi

Haber Giriş : 24 Mart 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da yapılan taşımalı eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.
Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz Başkanlığı'nda akşam saatlerinde toplanan İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan aksaklıklardan dolayı taşımalı sistemde eğitim veren okulların Perşembe ve Cuma günü tatil edilmesini kararlaştırdı.

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta öğretim okullarının Pazartesi gününe kadar tatil edildiği bildirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta öğretim okullarında kar tatilinin 2 gün daha uzatıldığı bildirildi.
İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda kar yağışı ve kötü hava şarları nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde tatil süresinin 2 gün daha uzatıldığı belirtildi. 21 Mart 2005 Pazartesi günü tatil edilen okulların, 28 Mart 2005 Pazartesi günü eğitim öğretime açılacağı kaydedildi.

Van'ın Erciş İlçesi'nde 3 gündür etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışı nedeniyle, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda tatil süresinin hafta sonuna kadar yeniden uzatıldığı belirtildi.
İHA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgilere göre, ilçede köy okulları ve taşımalı eğitim yapan öğrencilerin tatil süresinin hafta sonuna kadar uzatılmasının ardından, Erciş Kaymakamı Ali Partal başkanlığında toplanan İlçe Hıfsıssıha Kurulu ilçe merkezindeki okulların da hafta sonuna kadar tatil edildiğini açıkladı. Bu arada dün akşamdan itibaren yağan karın 85 santimetre kalınlığa ulaştığı ilçede, enerji nakil hatlarında da yeniden arızalar meydana geldi. TEDAŞ Erciş İşletme Müdürlüğü arıza ekipleri, kopan iletkenlerin bağlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken, arızalar yüzünden ilçe merkezine 10 saat süre ile enerji verilemedi.
Bu arada, Erciş Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe merkezindeki ana arterleri trafiğe açık tutmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ettikleri bildirildi. İlçeye bağlı köylerde ise yer yer 1 metreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle 90 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirten yetkililer, köylerin 3 gündür elektrik alamadığını kaydettiler.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber