Avcılar Belediye Başkanı saldırıyı anlattı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ocak 2011 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcılar Firuzköy'deki evi kimliği belirsiz kişilerce kurşunlanan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci basın açıklaması yaptı.

ÇİÇEKLE KARŞILANDI

Olaydan sonra ilk defa belediye binasına gelen Değirmenci'yi, belediye çalışanları alkışlar ve çiçeklerle karşıladı. Değirmenci mesai arkadaşlarıyla tek tek öpüştü ve tokalaştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mustafa Değirmenci, "Önceki gece saat 23. 30 sıralarında belediye başkanı olduğum Avcılar ilçesinin Firuzköy mahallesindeki evimize dört el silah atıldı" dedi. Silahlı saldırı sırasında odasında kitap okuduğunu kaydeden Değirmenci, eşinin ve oğlunun saldırı sırasında korkuyla yere yattığını kendisinin de eşi ve oğlunu korumak için yere yattığını belirtti. Değirmenci, "Bu dört el silah saldırısından sonra hemen ışıkları kapattık. Hemen Emniyet Müdürlüğünü aradık. Beş dakika sonra emniyet görevlileri geldi. Olaydan 10 dakika sonra saldırıda bulunan iki kişi, Firuzköy Emniyet Müdürlüğüne teslim oldu " şeklinde konuştu.

?İCRAATLARDAN RAHATSIZLIK DUYANLAR OLABİLİR?

Değirmenci şüphelendiği kimse olmadığını belirterek, silahlı saldırının neden olabileceği hakkında bir tahminde bulundu. Değirmenci,

"Belediye başkanlığım sırasında gerçekleştirdiğimiz icraatlardan ve uygulamalardan rahatsızlık duyan kişi veya kişiler olması da kuvvetle muhtemeldir. O nedenle evime şahsıma aileme yönelik bu silahlı saldırının fail veya faillerinin bu kişilerden biri ya da birileri olduğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu. Değirmenci konuşmasının sonunda, "Sizler gibi ben de şahsımı hedef alan bu saldırının üzerindeki sis perdesinin kaldırılmasını istiyorum. İnanıyorum ki emniyet yetkililerinin yapmış ya da yapacak oldukları bu çalışmaların ardından bu failler ortaya çıkacak ve adalete teslim edilecek " diye konuştu.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NDAN ?GEÇMİŞ OLSUN?

Herhangi bir tehdit alıp almadığı sorusuna yanıt veren Değirmenci, " Hayır böyle bir tehdit almadım. İstanbul'da 39 belediye başkanı içinde korumasız, motosikletle dolaşan, halkın içinde yaşan bir belediye başkanıyım " dedi. Başkan Değirmenci, teşhis için Emniyete gittiğini ancak gözaltına alınan kişileri tanımadığını da belirtti. Değirmenci, saldırı sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in kendisini arayarak, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini de söyledi. Değirmenci, bunda sonra korumayla gezmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna ise, " Ben yine aynı şekilde gezmeye devam edeceğim. Alışkın değilim korumayla gezmeye" yanıtını verdi.

KORUMASI KAPIDA BEKLEDİ

Bu arada belindeki kabarıklık dikkat çeken Değirmenci, 'silah taşıyıp taşımadığını' soran gazeteciye, "Bize verilen bir ipucu var. Bir on gün daha biraz daha dikkatli olmamız yönünde telkin var. Şu anda silahım yok " dedi.

Değirmenci saldırının, 12 Eylül'deki referandum öncesi Avcılar'da asılan rahibe afişlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusuna ise, "Basın inanılmaz yorumlar yaptı. Polisin, afişle ilgili, pazarla ilgili, yıkımla ilgili bunların altında hiçbirisini bulamadığını müşahede etmiş bulunuyoruz.? diye yanıt verdi. Değirmenci daha sonra makam odasına geçti. Değirmenci'nin makam odasına geçmesinin ardından, makam odası kapısında siyah takım elbiseli bir korumanın beklemesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber