Türk Eğitim-Sen, eğitim sisteminin değiştirilmesini istiyor

Haber Giriş : 28 Mart 2005 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı Şuayip Özcan, Türk eğitim sisteminin bir bütünlük içinde ele alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Şuayip Özcan, düzenlediği basın toplantısında, Türk eğitim sisteminin çok önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu savundu. Öğrencilerin bağımlılık yapan maddeleri kullanma alışkanlığının ve çeteleşmenin arttığını, Türk bayrağı gibi mukaddes değerlerini hiçe sayan öğrenci tipinin yetiştiğini, araç-gereç sıkıntısının had safhada olduğunu, okulların hijyenik yapısının bozulduğunu, eğitim sistemine ticari anlayışın hakim olduğunu ifade ederek, "Bu sorunlarla 21. yüzyılı yakalamamız mümkün değil" dedi.

Türk eğitim sisteminin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşması için bütünlük içinde sorunların ele alınarak yeniden bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Özcan, "Öncelikli eğitime ayrılan bütçe günün ihtiyaçlarına göre artırılmalıdır.

Siyasi erk, sivil toplum örgütleri, eğitim çalışanları ve diğer ilgili taraflar biraraya gelerek yeni bir eğitim politikası oluşturulmalıdır" diye konuştu. Özcan, eğitim sisteminin içinde bulunduğu sorunları bir rapor haline getirerek, ilgililere ilettiklerini de kaydetti.

Bazı sivil toplum örgütlerini Türk milletine ihanet içinde olmakla da suçlayan Özcan, "Kendi milletinin aleyhine 3 kuruş için raporlar düzenleyenler, kongrelerinde bayrağımızı asmayanlar, dış mihraklara uşaklık ederek bu milleti etnik yapılara ayırarak, kardeş kanı dökmek isteyenler var. Kendi milletine değil de başkasına hizmet edenlerin bu millete verecekleri hiçbir şey olmadıklarını bilmeleri gerekir. Bunlar kendilerine gelmelidir" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber