Hastanede karne sevinci/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ocak 2011 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi?nde tedavi gören ve bir yandan da hastane bünyesinde bulunan ilköğretim okulunda eğitimlerine devam eden 3 öğrenciye karnelerini İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç verdi. Koç, çocukların okulda hem derslerine devam ettiklerini hem de hastane ortamından uzaklaşmış olduklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, 2010- 2011 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönemi'nin son gününde Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi?nde tedavi olan öğrencileri ziyaret etti. Tedavileri devam ederken bir yandan da hastane bünyesindeki ilköğretim okuluna giden çocuklara karnelerini Koç verdi. Hülya Ertürk Koç, bir süre sohbet ettiği çocukların durumu hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

Koç, Samsun?da bulunan 3 hastane ilköğretim okulunda bu eğitim öğretim yılının ilk döneminde 800?e yakın hasta çocuğun eğitim gördüğünü söyledi. Karne gününü çocuklar için çok önemli olduğunu belirten Hülya Ertürk Koç, ?Hasta olan çocuklarımızın da bugünkü sevinçlerine ortak olmak istedik. Çocuklarımız burada mutlu bir ortamdalar. Öğrencimiz hastanede kaldığı süre içerisinde, hastane ilköğretim okulu öğretmeni, çocuğun öğretmeniyle bağlantı kurarak paralel ders işliyor. Çocuk okula gittiğinde derslerinden geri kalmamış oluyor. Bir yandan da hastane ortamından uzaklaşmış oluyorö dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail İşlek de çocukların hastanedeki tedavi sürecinde okula devam etmelerinin onlara moral verdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber