Yalova 'aile hekimliği' uygulamasında pilot il olacak

Haber Giriş : 28 Mart 2005 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yalova İl Başkanı Fikri Demirel, Sağlık Bakanlığı'nın başlatmayı planladığı aile hekimliği uygulamasında Bolu ve Yalova'nın pilot il olacağını söyledi.

Konuyla alakalı bir basın toplantısı düzenleyen Demirel, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı bir toplantıda aile hekimliğinin gündeme geldiğini, bakanın Bolu ve Yalova'yı pilot il olarak düşündüğünü bildirdi. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde yaptığı bir analize de temas eden Demirel, "Sağlık Bakanlığı her ilde kişi başına ne kadar doktor düştüğünü belirlemiş. Bu analizde Yalova, bin 700 kişiye bir doktor oranıyla Türkiye'nin en iyi on ili arasında yer almış. Sağlık Bakanı Akdağ, yine aynı araştırmadan hareketle, aile hekimliği uygulaması için en yeterli personelin Bolu ve Yalova illerinde bulunduğundan bahsetti.

Önümüzdeki günlerde devreye girecek ve sağlık alanına ciddi bir rahatlama getirecek bu uygulama için Bolu ve Yalova pilot il olarak düşünülüyor. Bu iki ilde test edilecek yeni uygulama daha sonra tüm şehirlere yayılacak" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber