İŞKUR ve KOSGEB, bu yıl 5 bin kişiye girişimcilik eğitimi verecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Şubat 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl 2 bin 150 kişiye girişimcilik eğitimi veren İŞKUR ve KOSGEB, 2011'de bu sayıyı 5 bine çıkardığını açıkladı. 60 saatlik eğitimi takip eden süreçte girişimci adayına verilen hibe şeklindeki KOSGEB desteklerini görünce, "İş aramayı bırak, işini kurmaya bak" diyor insan...

Paralar hibe İŞKUR ve KOSGEB sertifikası alan girişimci adayına 5 bin ile başlayan hibe destekler, kademeli olarak 10, 12 ve 70 bin olarak devam ediyor ŞÜKRULLAH DOLU / İNSAN KIYMETLERİ

Türkiye'de her yıl 700 bin kişi çalışabilir nüfusa ekleniyor. Yani yüzde 10'lar seviyesinde olan işsizler kervanına, her yıl üniversitelerden mezun olan 700 bin kişi daha katılıyor. Gittikçe daralan iş imkanlarına karşılık iş talebindeki bu artış, işsizlikle mücadelede yeni modelleri gündeme getiriyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) da yeni modelleri geliştirmek yanında mevcutların da kapsamını genişletiyor.

5 BİN GİRİŞİMCİ ADAYINA EĞİTİM

Her iki kurumun işbirliği ile hayata geçirilen "Girişimcilik Proje Destek Programı"nda da kapsam yüzde 100'ü aşan oran da arttırıldı. Geçen yıl 2 bin 150 kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini belirten İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, Hedefimiz 2011'de 5 bin kişiye girişimcilik eğitimi vermek" dedi.

İŞSİZLİĞİN İLACI GİRİŞİMCİLİK

Söz konusu program kapsamında 60 saatlik bir eğitim verildiğini anlatan Muammer Coşkun, nihai hedeflerini "Girişimci ruh ne kadar artarsa işsizlik de o kadar aşağılara inecektir" diye özetledi. Buna göre İŞKUR sadece işsize iş bulmuyor, iş kurup girişimci olmasını, dolayısıyla ikinci ve üçüncü kişilere de iş alanı açılmasının hedefliyor.

DESTEKLER ADIM ADIM VERİLİYOR

Muammer Coşkun'un verdiği bilgiye göre İŞKUR ve KOSGEB'in birlikte eğitip sertifikalandırdığı girişimci adayı, iş projesini KOSGEB'e sunuyor. KOSGEB uzmanları tarafından incelenen ve gelecek görülen proje için sahibine ilk etapta 5 bin TL'lik destek sağlanıyor. Girişimci adayındaki gelişmeleri adım adım izleyen KOSGEB, ilerlemeye göre destek tür ve miktarını da artırabiliyor.

20 ilde istihdam fuarı gündemde

İŞKUR 2011 Yılı Performans Programı'na verilen bilgilere göre İŞKUR, işsizlikle mücadelede 2011 yılını atılım yılı ilan etmişe benziyor. Buna göre, İŞKUR bu yıl 20 ilde istihdam fuarı ve 61 ilde ise kariyer günleri toplantıları düzenleyecek. İstihdam fuarı 2009 yılında 2 ilde, 2010 yılında ise sadece 3 ilde düzenlenmişti. Kariyer günleri toplantıları ise 2009 yılında 7, 2010 yılında ise 12 ilde yapılırken bu yıl toplantıların 61 ilde yapılması planlanıyor. Bu projenin hayata geçmesi için fuar düzenleme faaliyetlerine ilişkin merkezden yönlendirme, koordinasyon ve danışmanlık hizmetleri için 44 bin 997 TL, yerel ve sektörel düzeyde diyalog ve işbirliğinin artırılması için ise 104 bin 994 TL bütçe ayrıldı.

Her şey bedava!

İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile hayata geçirilen "Girişimcilik Proje Destek Programı"na göre girişimci adayı önce 60 saatlik ücretsiz eğitime alınıyor. Eğitim süresince de günlük belirli bir harçlık veriliyor. Eğitimi başarıyla tamamlayana sertifikalandırma yapılıyor. Bu aşamadan sonra girişimci adayı KOSGEB'in koçluk kanatları altına giriyor. KOSGEB, potansiyel girişimcinin her attığı ilerleme adımını bir hibe destekle ödüllendiriyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber