Muğla Güllük Belediye Başkanı görevden alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2011 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Hakkında birçok soruşturma açılan Kayrakçı'nın, 2009 yılı sonlarında gelen bakanlık müfettişlerinin raporları doğrultusunda delillerin karartılmaması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden alınması kararı verildiği öğrenildi. Bu arada aralarında meclis üyelerinin de yer aldığı bir grup CHP'linin, Aytunç Kayrakçı'nın partiden ihraç edilmesi için CHP Genel Merkezi'ne başvurduğu öğrenildi.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Başkan Aytunç Kayrakçı'nın hakkında devam eden soruşturmaların selameti açısından, soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar görevden alındığını kaydetti. Kayrakçı'nın karara itiraz etmesi beklenirken, konuyla ilgili basın açıklamasını Pazartesi günü yapacağı basın kuruluşlarına ve kamuoyuna duyuruldu. Güllük Belediyesi'ne Milas ve Muğla Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından 23 Ekim 2009 tarihinde operasyon düzenlenmişti. İhaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen ve 5 saat süren operasyonda çok sayıda bilgisayar ile 7 çuval evraka el konulmuştu.

Beldedeki bazı partililerin Başkan Kayrakçı hakkında medyada yer alan yolsuzluk iddialarının partiye zarar verdiği gerekçesiyle, partiden ihracını talep ettikleri ortaya çıktı. İhraç talebinin geçtiğimiz ay düzenlenen bir yemekte milletvekillerine iletildiği öğrenildi. CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, ihraç konusunda bir şikayeti duyduğunu belirterek, "Bu yöndeki şikayet ve talep milletvekilimiz Ali Arslan'a iletilmiş. Vekil arkadaşım da böyle bir durum varsa gerekli incelemenin yapılacağını söylemiş. Sabit suç unsuru varsa görevden alınsın. Usulsüzlüğe ve yolsuzluğa karşıyız. Gerçekten böyle bir şey varsa bunun affedilecek, particilik güdülecek bir yanı yoktur. Bu CHP'li, AK Partili, MHP'li için de geçerlidir" diye konuştu.

Görevden alınan CHP'li Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı, yazılı bir açıklama yaparak, konuyla ilgili olarak 7 Şubat 2011 Pazartesi günü bir basın açıklaması düzenleyeceğini belirtti. Güllük Belediyesi'nden 'Basın Kuruluşları' başlığı ile yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "4 Şubat 2011 tarihinde, İçişleri Bakanlığı'nın 02.02.2011 tarih ve 5486 sayılı Bakanlık onayı ile hakkımda verilen soruşturma izinlerinin selameti açısından geçici süre ile görevimden uzaklaştırıldım. Bu husus ile ilgili 7 Şubat 2011 tarihinde saat 12.00'de Güllük Belediye Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacağım. Tüm basın mensupları ve belde halkı davetlidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber