3 komutan cezaevinde terfi edebilir

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2011 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) terfi ettirilmedikleri gerekçesiyle Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde (AYİM) açtıkları davayı kazanan, ancak dava sonuçlanmadan açığa alınan Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, Balyoz davası kapsamında tutuklandı

TÜRKER KARAPINAR

Terfi davasını kazanmalarına rağmen açığa alınan ve açığa alınmaları AYİM tarafından haklı bulunan 3 komutanın durumu bu kararla daha da karmaşık bir hal aldı.

Ortaya çıkan son duruma göre, komutanların terfisini yerinde bulan AYİM kararına Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı itiraz, kararı değiştirmezse, cezaevine konulan komutanlara burada rütbe takılması zorunlu hale gelecek. Hükümet yargı kararına rağmen terfi kararnamelerini hazırlamazsa, komutanların cezaevinden Başbakan Erdoğan ve diğer kabine üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma hakları doğacak.

TERFİ KARARININ VERİLDİĞİ TARİH

AYİM kararında, terfi kararnamesinin hazırlanması konusunda davacının mevcut halinin değil, terfi kararının verildiği tarihteki durumunun esas oluşturduğu vurgulandı. Buna göre, sonradan açığa alınsa ya da tutuklansa bile terfi kararının verildiği tarihte bu durumda bulunmayanların terfiine bir engel olmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber