Hedefe Mehmetçiği koyan Yüzbaşı hakkında soruşturma başlatıldı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2011 11:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanlığının Şırnak'taki ''atış talimi'' görüntüleri konusunda soruşturma ve inceleme başlattığını bildirdi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gönül, ''Şırnak'ta bir birlikte bir yüzbaşının erleri dizerek atış talimi yaptığına dair'' görüntülerin medyada yer aldığının belirtilmesi üzerine, ''Olay doğruysa fevkalade üzüntü verici, olmaması gereken, fevkalade yanlış ve müessif bir olay. Genelkurmay gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatmış durumda'' dedi.

Gönül, bir başka soru üzerine, görüntüleri izlemediğini ancak bugünkü gazetelerde konuya ilişkin haberleri okuduğunu ifade etti. Gönül, ''Genelkurmay ile bu konuda bir görüşme yapıp yapmadığının sorusuna ise ''Bizim iç meselemiz'' karşılığını vermekle yetindi.


Yüzbaşıdan kan donduran atış talimi

Şırnak'ta görevli Yüzbaşı Metin Gürcan, askerlere hedef tahtası tutturarak 'Komutanım yapmayın.' seslerine aldırmadan bacak arasından atış talimi yapıyor.

Şırnak'ta atış gösterisi yapan Yüzbaşı M.G., askerlerin hayatını tehlikeye attı. 'Bu kadar da olmaz' dedirten talimin cep telefonuyla çekilen görüntülerinde, özel kuvvetlerde eğitim almış yüzbaşının askerleri hedef tahtasının etrafına dizip, "Cesaretsizler çekilsin." dediği görülüyor. Ardından da askerlerin bulunduğu bölgeye eğilerek bacaklarının arasından ateş ediyor.

Şırnak Akçay 6. Motorlu İç Güvenlik Piyade Tugayı Seslice Taburu'nda görevli Yüzbaşı M.G.'nin özel bir televizyon kanalında yayınlanan görüntüsü izleyenleri şoke etti. Bir cep telefonuyla çekildiği tahmin edilen görüntülerde M.G. etrafına askerlerini dizdiği hedef tahtasına ateş için hazırlanıyor. Ardından askerlere, "Duramayacağım diyen varsa ayrılsın." diye sesleniyor. Askerlerin korkulu gözlerle tehlikeli şovu izlemesi görüntülere yansıyor. 5 atışın yapıldığı hedef tahtasında 4 kurşun deliğinin bulunduğu konuşmalardan anlaşılıyor. Güneydoğu'daki birlikte yaşanan bu görüntüler ilk olmadığı gibi silahlı gösteriler her zaman kazasız belasız bitmiyor. Daha önce Elazığ'da Koçyiğitler Taburu'nda nöbet sırasında uyuyan askere teğmenin verdiği akıl almaz ceza, 4 askerin şehit olmasıyla sonuçlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber