MSN messenger'ınızın hacklenmemesi için okuyun!

Haber Giriş : 31 Mart 2005 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Olasılık 1: Messenger'ı açtığınızda birinin sizin kişi listesine eklenmek istediğini bildiren bir uyarı aldınız ve tanımadığınız halde eklediniz.

Olasılık 2: Bu kişiye kim olduğunu sorup duruyorsunuz ama o bir şekilde sizi oyalıyor ve birdenbire size 'E-mailini hackledim' diyor. Cidden de e-mailinize giremiyorsunuz. Başlıyorsunuz küfürler etmeye ama nafile.. Yalvarırsınız. 'Seni sevdim, mailini sana geri vereceğim ama eski şifren lazım' der. Siz de verdiniz diyelim. Ve şimdi gerçekten işiniz bitti. Aslında hesabınızı ic...(adını yazmayacağım) denen bir programcıkla dondurmuştur ve siz de bu nedenle giremiyorsunuzdur. Ama bu program sadece 1 gün etkilidir. Böyle durumlarda sakın şifrenizi vermeyin. Madem hesabınızı hack etti, neden şifrenizi istiyor? Uyanık olun.

Olasılık 3: Ve yine bu ic.... programını kullanarak hesabınız dondurulur. Bu sefer size atıyorum, [email protected] adresinden bir mail gönderirler. Bu mailde aşağı yukarı şöyle yazar: Mail hesabınıza şu saatler arasında 120 kez girilmeye çalışıldığından Hotmail Türkiye olarak mail hesabınızı de-aktivite ettik. Bu nedenle şifrenizi x1x2x3x4x5 şeklinde giriniz. Unutmayın ki, hotmail size böyle bir mail göndermez. Bu, fake bir maildir. Şifrenizi kesinlikle vermeyin.

Olasılık 4: Tanımadığınız halde listenize eklediğiniz kişi, sizin hakkında bilgi toplamay çalışır. Çünkü mail şifreleri genelde doğum günü vb. kişisel nitelikler taşır. Verdiğiniz bilgiler, kişinin şifrenizi tahmin etmesine yardım eder. Hakkınızda kişisel bilgi vermeyin.

Olasılık 5: Tanımadığınız halde listenize eklediğiniz kişi, bir şekilde sizin güveninizi kazandı ve size bir program göndermek istiyor. Diyelim ki adı da flashget.exe olsun. Sakın inanmayın! Aslında size yine adını söylemeyeceğim bir program gönderiyor ve adını değiştirip flashget yazıyor. Siz bunu çalıştırmak istediğinizde hata veriyor. Artık işiniz bitti. Bununla messengerınıza sahip olabileceği gibi, diğer kişilerle olan yazışmalarınızı da okuyabilir. Hiç kimseden uzantısı .exe olan program kabul etmeyin.

Olasılık 6: Bunlar dışında bir şekilde mailiniz hack edildi diyelim. Hemen hotmaile mail atın ve gizli sorunuzun yanıtını gönderin. Böylece hacker, sizin gizli sorunuzu değiştirmeden mailinizi geri almanız için bir şansınız olur.

Olasılık 7: Herhangi bir chat programında mail hesabınızı ulu orta yerde ve tanımadığınız kişilere vermeyin.

Tüm bu bilgiler, çeşitli sitelerden öğrendiğim açıklamaların derlemesidir. Bu aralar msn üzerinden hack yapmaya çalışan ve kendini hacker sanan kişiler türediğinden ve bunlarla uğraştığımdan yazmak istedim. Ve buarada bir not: Ücretsiz olduğu için antivir ve zone alarm pro kullanıyordum. Bir gün kafama esti ve Kaspersky anti hacker ve Kaspersky anti virüse geçtim. İşte tarama sonuçları: 4 truva atı, 2 trojan ve searh toolbar agent.

Yazan: kickshaw
Kaynak: http://forum.memurlar.net/topic/36943/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber