Stajyer öğrencinin parmakları koptu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2011 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de, bir soba fabrikasında stajyer olarak çalışan meslek lisesi öğrencisinin pres makinesine sıkıştırdığı 3 parmağı koptu. Ambulansla Ankara'ya sevk edilen öğrencinin parmakları doku kaybı ve ezilme olduğu gerekçesiyle dikilemedi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 13. Cadde'deki soba fabrikasında haftada 2 gün staj yapan Seyyid Burhaneddin Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü 12. sınıf öğrencisi Sedat Uçar (18), sac kesmeye çalıştığı sırada sağ elini pres makinesine sıkıştırdı.

Üç parmağı kopan Uçar sağlık ocağında yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Lise öğrencisinin kopan 3 parmağı da aynı fabrikada aşçı olarak çalışan babası Kadir Uçar tarafından hastaneye getirildi.

Hastanede mikrocerrahi uzmanı olmadığı için yaklaşık 2 saat bekleyen Sedat Uçar, buradan da ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Uçar, hastanede beklediği sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Fabrikadaki pres makinelerinin bakımları yapılmamış. Eski pres makinelerin kullanılıyor. Sacı presin ağzına verdim. Malzemeyi almak istediğim sırada elim altında kaldı. Olaydan sonra hastaneye getirdiler. 2 saattir ambulans bekliyorum'' dedi.

Sedat Uçar'ın parmaklarının doku kaybı ve ezilme nedeniyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dikilemediği öğrenildi.

Baba Kadir Uçar, oğlunun çaresizlikten parmaklarını kaybettiğini ifade ederek, Ankara'da çare bulamadıklarını söyledi.

Presin altında kalarak kopan parmakların uçlarının zedelendiğini ve ezildiğini belirten Uçar, ''Oğlumun parmaklarını dikemediler. Daha fazla acı çekmemesi için de kopan parmaklara pansuman yaptılar ve derisini dikerek uçlarını kapattılar'' dedi.

Fabrika yetkilileri de makinelerin bakımlarının tam olarak yapıldığını, Sedat Uçar'ın çalıştığı pres makinesinin de ayak pedallı olduğunu söylediler.

Uçar'ın makineyi pedalı sayesinde ayağı ile kendisinin kontrol ettiğini ifade eden yetkililer, makinenin Uçar'ın isteği dışında çalışmasının söz konusu olmadığını ileri sürdüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber