'3. Milenyumun Sağlık Gündemi' başlıklı Dünya kongresi İstanbul'da yapılacak

Haber Giriş : 01 Nisan 2005 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Bilimler ve Sağlık Uluslararası Forumu'nun "3. Milenyumun Sağlık Gündemi" başlıklı Dünya Kongresi, 21-26 Ağustos 2005 tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Kongrede, tüm insanlığı ilgilendiren sağlık konuları ve sorunları, 4 gün boyunca tartışılacak. Oturumlarda geliştirilen öneri ve katkılar doğrultusunda hazırlanacak sonuç metni "İstanbul Bildirgesi" adıyla yayımlanacak. Toplantıya yurt içi ve yurt dışından yaklaşık bin katılımcının bildiri sunarak veya tartışmacı olarak katılması bekleniyor.

Toplantı boyunca, paralel oturumlar halinde eş zamanlı olarak 37 çalıştayın toplanması planlanıyor. Çalıştayların konu ve temaları, geniş bir bilim camiasına dayanan Sosyal Bilimler ve Sağlık Uluslararası Forumu'nun 5 kıtayı temsil eden yönetim kurulu üyeleri tarafından belirlendi. Dünya Sağlık Kongresi'nin, tıp ve sosyal bilim uzmanlarını bir araya getiren çerçevesiyle evrensel bir zirve niteliği kazanacağı belirtiliyor.
Kısa adı SOBİSUF olan; Sosyal Bilimler ve Sağlık Uluslararası Forumu, gündemi oluşturan önemli konularda, ileriye dönük tartışma ve değerlendirmelerin yapılabildiği uluslararası bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Terör ve savaşın gölgesinde başlayan 21. yüzyılda, sağlıkta ve sosyal bilim alanlarında, birçok yeni değerlendirmeye zaruri ihtiyaç olduğu düşünülüyor. Ağustos ayında İstanbul'da toplanacak olan Dünya Sağlık Kongresi'nde bu doğrultuda şu konuların tartışılması hedefleniyor:

"Teknoloji ve enformatik alanında bugüne dek görülmeyen olağanüstü gelişmeler ve yenilikler, halen baş edilememiş olan dünya çapında yoksulluk, hastalık ve salgınlar, gelişmiş ülkelerle diğerleri arasındaki eşitsizlikler, ortaya çıkan yeni hastalık türleri ve çözüm arayışları."

Sosyal Bilimler ve Sağlık Uluslararası Forumu yönetim kurulu, ABD'den Prof. Dr. Judith Justice, Çin'den Prof. Dr. Kaining Zhang, Lübnan'dan Prof. Dr. Nadim Karam, Meksika'dan Dr. Roberto Castro, Nijerya'dan Layi Erinosho, Cameroon'dan Paul Nkwi ve şu anda Forum'un Yönetim Kurulu Başkanı olan Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Akile Gürsoy'dan oluşuyor.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber