Tatbikat yapılan okulda maytap atıldı, 4 öğrenci zehirlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2011 14:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde bir okulda yapılan tatbikat az daha faciaya dönüşüyordu. Tatbikat esnasında maytap dumanından etkilenen 4 kız öğrenci hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler, gözlem altında tutuluyor.

Edinilen bilgiye göre, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde yapılan tatbikatta aynı binada eğitim gören Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencilerinden 4 kız öğrenci, yakılan maytapların dumanından zehirlendi. Yakılan maytapların yoğun dumanı okulun açık olan pencerelerinden sınıflara girdi. Bu esnada aynı binada eğitim gören Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazıları maytap dumanından etkilenerek fenalık geçirdi. Fenalık geçiren Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri Sevilay Aslan (11), Evindar

Yıldırım (13), Fatma Türk (14) ve Emine Koç (12) hastaneye kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan öğrencilere oksijen takviyesi uygulandı. Öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öğrenci velilerinden Mehmet Aslan,"Buna benzer bir olay daha önce de oldu. Milli eğitimi bu konuda uyardım ama herhangi bir önlem alınmadı. Bu olay yine tekrarlandı. Bu tam bir sorumsuzluktur. Bize diyorlar ki telaşlanmayın bir şey olmaz. Bu çocuklar öldükten sonra zaten yapacak bir şey olmaz" dedi.

Öğrenciler ise,"Tatbikattan sonra bazı arkadaşlarımız baygınlık geçirerek fenalaştılar. Hepimiz çok korktuk. Arkadaşlarımızı hastaneye kaldırdılar. Daha önce de böyle olmuştu" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber