Sağlığın gizli kahramanlarına ödül

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Mart 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılın altın stetoskop ödüllerini alanlar arasında İzlandalı bebeği emziren hemşire ve altıncı kattan düşen çocuğu yakalayan temizlik görevlisi de vardı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen Altın Stetoskop ödül törenine, Türkiye'nin dört bir tarafından doktorlarla birlikte sağlıkta başarı hikâyeleri damgasını vurdu. İstanbul Pendik Green Park Otel'de düzenlenen törenlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyaca ünlü Profesör Dr. Münci Kalayoğlu'nun da aralarında bulunduğu beş hekime "Üstün Hizmet Ödülleri"ni verdi. Daha sonra 81 ilde yılın doktoru seçilen hekimlere tek tek altın stetoskop ödülleri dağıtılırken duygusal anlar yaşandı. Bu hekimler arasında hastalarına en şevkatli davranan doktorlar da bulunuyordu, terör bölgelerinde çok hayatlar kurtaranlar da... Tunceli'de yılın doktoru Ali Erol Seçildi. Sarıyayla Karakolu'na yapılan baskın sonrasında, kolluk kuvvetlerinin, kendisini korumasını beklemeden karakola ulaşıp yaralılara hızla müdahale ettiği için ödül kazandı.

81 ÖZEL DOKTOR SEÇİLDİ

Elazığ'da yine teröre karşı verilen mücadele yılın doktorunu belirledi. Karakoçan ilçesinde terör örgütü tarafından yapılan baskın sonucu 2 asker, 1 sivil şehit olurken 4 kişi de yaralandı. Tüm riskleri göze alarak yaralıları acil ameliyata alarak başarılı operasyonlar gerçekleştiren Dr. Akan Yeniçerioğlu hastalarını kurtararak altın stetoskop kazandı. Erzincan'da yılın doktoru seçilen Dr. Tayfun Ekşinar, öğrenci yurdunda 22 yaşlarında bıçaklanan bir öğrenciyi kurtarmak için olay yerine koşarak giderek, el feneri ile ilk müdahaleyi yaptığı için bu ödülü aldı. Çorum'da Dr. Alaaddin Büyükkakaç, 18 yaşındaki bir kıza evlilik onayı vermeyip ailesini ikna ederek onun okumasını sağladığı için altın steteskop kazandı. Iğdır'dan yılın doktoru ödülünü ise yanlış bir inanış sonucu kızamık aşısı yaptırmak istemeyen köy halkını teker teker dolaşarak aşı yaptırmaları konusunda ikna eden Dr. Sebih Alp aldı. Isparta'nın yılın doktoru ikamet adresi bulunmayan bir gebeyi doğumuna kadar kadın sığınma evinde takip ederek sağlıklı bir anne olmasını sağlayan Dr. Ali Cengiz oldu. Kayseri'de yılın doktoru tesadüf eseri tanık olduğu trafik kazasında bir hastaya acil müdahale yaparak hayatını kurtaran Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akif Somdaş seçildi. Yaralıyı arabasının arka koltuğuna alarak hava yolunu açıp Mersin Devlet Hastanesi'ne ulaştıran Doç. Dr. Somtaş bu yılın gizli kahramanlarından oldu. Çankırı'nın en özel doktoru ise Mehmet Fatih Bulut oldu. Çerkeş yolunda meydana gelen trafik kazasında eşini kaybetmesine rağmen olay yerinde diğer yaralıların da ilk yardımının yapılmasını sağlayan Dr. Bulut ödüllendirildi. Yaşadığı büyük travmaya rağmen doktorluğunu unutmayıp fedakârlıkta bulunarak mesleki çalışmasını sürdürdüğü için bu yıl stetoskop alanlar arasında yer aldı. İstanbul'da yılın doktoru robot elli kadın cerrah olarak tanınan Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan oldu. Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde dünya ile aynı anda KBB alanında robotu kullanan Prof. Dr. Kayhan altın stetoskop kazandı.

YILIN SAĞLIKÇILARI

Yılın doktorlarının yanı sıra yılın sağlıkçıları ödüllerinde de mucizelerin gerçekleşmesini sağlayan kişilere altın stetoskopları verildi. Hemşire Selda Köse ödülünü kucağındaki oğlu ile birlikte aldı. Muğla'da geçtiğimiz ekim ayında trafik kazasında İzlandalı anne ve babasını kaybeden altıbuçuk aylık Daniel'e süt annelik yaptığı için bu ödülü kazandı. Ödülünü süt kardeşliğini yapan oğlu ile birlikte kucakladı. Daniel'in ailesi ile hâlâ diyalogunun sürdüğünü söyledi. Temizlik görevlisi Metin Onur da yılın sağlıkçısı ödüllerini alanlardan oldu. Balkon demirlerine tırmanan bir yaşındaki Ali Bulut'u görüp altıncı kattan aşağı düşerken kollarını açarak havada yakalayan Onur'un bu kahramanlığı ona ödül kazandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber