İşçiler, AYM raportörünün 4/C yorumunu protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2011 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te bir grup 4/C'li işçi, Anayasa Mahkemesi Raportörü'nün "4/C Anayasaya uygundur" şeklindeki görüşünü Abdi İpekçi Parkı'nda protesto etti. Grup buradaki açıklamasının ardından Meclis'e yürüdü.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen bir grup 4/C işçisi, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda, Anayasa Mahkemesi Raportörü'nün "4/C Anayasaya uygundur" şeklindeki raporunu protesto için toplandı. İşçilere, aralarında öğrenci gruplarının da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Grup, ?4/C açlıktır, sefalettir?, ?Açlığa mahkûm olmayacağız?, ?AKP torbanı al başına çal? şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kenan Aslantaş, 44 bin kişinin açlığa mahkûm edildiğini savundu. Meslek sahibi iken kendilerinin vasıfsız eleman haline getirildiğini ileri süren Aslantaş, ?Yılların birikimi tecrübesi yok sayıldı. İş bilmez duruma düşürüldük. 750?800 lira arasında aylık maaş almaktayız. Bu ücretle zorunlu mutfak harcamalarını bile karşılamamız mümkün değil.? dedi.

On iki ay çalışmak ve deneyimlerinin değerlendirilmesini istediklerini belirten Aslantaş, 657 sayılı kanunun tüm haklarının kendilerine verilmesini istedi. Açıklamanın ardından grup üyeleri Meclis'e yürüdü. Meclis'teki grubu olan partilerden görüşme talebinde bulunan grup üyeleri, bu girişiminde başarılı olamadı. Grup burada yaptığı açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber