SES, üniversitelerdeki performans uygulamasını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2011 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi üyesi bir grup, üniversite hastanelerinde uygulanan performansa göre ücretlendirme sistemini protesto etti.

SES Ankara Şube üyesi yaklaşık 200 kişi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Personel Yemekhanesi önünde toplandı. ?Tam gün safsatasına hayır?, ?Güvenceli iş, insanca yaşam istiyoruz? yazılı dövizler taşıyan grup, ?performans dediler hakkımızı yediler? sloganları eşliğinde hastane başhekimliğine yürüdü. Grup adına konuşan SES temsilcisi Gülcan Koloğlu, yapılan yasal düzenleme sonrasında 1 Şubat 2011 tarihinde performans uygulamasına geçildiğini söyledi. Yasal düzenlemeye göre performans uygulamasına geçiş için 15 Mayıs'a kadar süre tanındığını belirten Koloğlu, diğer üniversitelerin çalışanları mağdur etmemek için bu süreyi baz aldığını kaydetti.

Performans uygulaması ile çalışanların büyük bölümünün mağdur edildiğini öne süren Koloğlu, ?Aynı işi yapanlar arasında ciddi eşitsizlikler yaşanmış, bazı bölümlerde yasalara aykırı bir şekilde döner sermaye ödemesi hiç yapılmamıştır.? dedi.

Döner sermaye ödenmeyen yerlerde ödemelerin yapılmasını ve sözleşmeli kadrolu ayrımı yapılmamasını isteyen Koloğlu, bölüm farkı uygulamasına da son verilmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber