Emekli subay cinayetinin nedeni çocuk istismarı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mart 2011 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocukları istismar ettiği iddiasıyla şikayet edilen Güngör için hiçbir önlem alınmayınca liseli genç G.B. katil oldu.

BALIKESİR Edremit'te 16 Mart günü av tüfeğiyle vurularak öldürülen emekli deniz astsubayı Ali Güngör'ün (62) katil zanlısının 16 yaşındaki lise öğrencisi G.B. olduğu ortaya çıktı. G. B.'nin cinayeti iki hafta kadar önce Güngör'ün tecavüzüne uğradığı için intikam amacıyla işlediği öğrenildi. Silahla birlikte teslim olan liseli genç tutuklandı.

Mahalleli daha önce şikayet etmiş

Semt sakinlerinin yalnız yaşayan ve evine küçük yaşta erkek çocuklarını ?Yardımcı oluyorum' bahanesiyle alan Ali Güngör hakkında defalarca suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. Ancak yetkililerin hiçbir kovuşturma yapmadığı Güngör'ün son mağduru G.B. oldu. Yaklaşık iki hafta önce Güngör'ün evine giden G.B. tecavüze uğradı. Psikolojisi bozulan G.B., Hayrettin G. adlı arkadaşından edindiği av tüfeğiyle tecavüzcüsünü vurdu.

Yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı

Tecavüz olayı ise cinayetin ardından görgü tanıklarının ifadesi üzerine ortaya çıktı. Hayrettin G. ifadesinde ?Tahminen iki hafta kadar önce G.B. telaşlı bir şekilde çay ocağıma geldi. Ben ?Ne oldu?' dedim. ?Abi, Ali Güngör ilaçla beni uyutarak tecavüz etti' diyerek ağlamaya başladı? dedi. G.B'ye cinayette kullandığı tüfeği 40 TL'ye sattığı ileri sürülen Hayrettin G. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

?Baba ben birini vurdum, çabuk gel'

Baba Ali Rıza B. ise verdiği ifadede oğlunun kendisini arayıp ?Baba ben birini vurdum, Üçgen Parkta'yım çabuk gel? demesiyle olaydan haberdar olduğunu anlattı. Baba, oğlunun ?Neden vurdun' sorusu üzerine ?İki buçuk ay önce benim kolama ilaç katıp cinsel istismarda bulundu, size korkumdan söylemedim. Bugün de okuldan kaçtım. İş yerinin önünden geçerken bana yine sarkıntılık etmeye kalkıştı. Ben de tüfek aldım, geldim. Onu iş yerinde vurdum. Sonra silahı da oraya atarak kaçtım? dediğini söyledi. Oğlunun öldürdüğü Ali Güngör'le aynı mahallede oturduklarını anlatan Ali Rıza B., mahalleninin daha önce maktülün evinden ağlayarak çıkan çocuklar gördüklerini ve durumu resmi makamlara şikayet dilekçeleriyle bildirdiklerini ifade etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber