Erdoğan: 315-335 arası milletvekili çıkarırız

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2011 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, seçimlerde oluşacak TBMM tablosunda kaç partinin bulunacağının önemli olduğunu, bu tabloya göre Ak Parti'nin çıkaracağı milletvekili sayısının 315-335 aralığında olacağını tahmin ettiğini söyledi

Başbakan Erdoğan, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde oluşacak TBMM tablosunda kaç partinin bulunucağının önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, bu tabloya göre Ak Parti'nin çıkaracağı milletvekili sayısını da 315 - 335 aralığında tahmin etti. Erdoğan, İngiltere gezisinden dönerken, bazı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ?2007'de yüzde 47'yle 340 milletvekili çıkardınız. 106 bin kişiyle yaptırdığınız ankette bir projeksiyona gittiniz mi?? sorusu üzerine, ?Bu, Meclis'e girecek grup sayısına bağlı. Üç mü, dört mü olacak; ona göre değişir. Bu sayı 315 de olabilir, 335 de? yanıtını verdi. ?Seçime yönelik anketlerde Ak Parti'nin yüzde 45 - 50 gibi bir oranda gözüktüğü? hatırlatılarak, ?Sizin araştırmalarınız da aynı sonucu veriyor mu?? diye sorulması üzerine de Erdoğan şöyle konuştu:

?Hiç saymadım'

?İcraatlarımız halkın gözü önünde. Kamuoyu yoklamalarını da intizamlı olarak yaptıran tek biziz. Üç ay kadar önce 106 bin denekle 81 vilayette araştırma yaptırdım. Partiyi kurarken de benzer bir araştırma yaptırmıştım. O zaman 42 bin denekle yapmıştık. 106 bin deneğe, ilindeki millevtekillerinden memnun olup olmadıklarını sorduk. O zaman Ak Parti milletvekillerinin durumu da ortaya çıkıyor. Kılıçdaroğlu ve avanesi benim oran verdiğimden bahsediyor. Ben oran vermeyi sevmem. Ben yıldızları hiçbir zaman saymadım. Seçim günü ortaya çıkar. . 6 bin civarındaki aday adayı için temayül yoklaması yaptık. Şimdi partide bu kişilerle ilgili ilk aşama çalışma bitti, ikinci başladı. Sonra benim de aralarında bulunduğum bir heyet daha inceleyecek. Gerekirse anında kamuoyu yoklaması yaptırılacak.

Erdoğan, seçim sloganının ne olacağına yönelik soruya, ?Seçimde yeni bir anayasa önem arz ediyor? diye karşılık verdi.

Erdoğan, üçüncü dönemden sonra bir dönem mola vereceklerini de dile getirerek, ?Sonra devam edeceğiz. Bakarsınız, mola hoşumuza gider, tamamen bırakırız. Çekilip böyle sadece ?danışmanlık verelim' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber