Bağışlanan servis aracı, bürokratik engeller nedeniyle hizmete konulamadı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Nisan 2011 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bürokrasi yürüyüşü!

Gülben Ergen'in önderliğinde, 'Çocuklar Gülsün Diye' projesiyle Trabzon'da yaptırılan anaokuluna bağışlanan servis aracı, 6 aydır bürokratik engellerin tamamlanamaması nedeniyle hizmete konulamıyor

Gürkan ATA / TRABZON

Çocuklara eğitimde bürokrasi engeli... Geçen yıl ekim ayında Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'ne bağlı Deregözü Köyü'nde yaptırılan anaokula sanatçı Gülben Ergen'in de katıldığı görkemli bir açılış töreni düzenlenmiş, 'Çocuklar Gülsün Diye' adı verilen projeye hayırsever işadamı Engin Tuncer de, 50 bin lira değerinde bir servis aracı vererek destek olmuştu. 24 öğrencisi bulunan anaokulunda eğitim başlamasına rağmen, özel donanımlı servis aracı bir türlü hizmete giremedi. İlk önce aracın bağış protokolünün okul adına yapılması sorun oldu, Milli Eğitim Müdürlüğü bunun uygun olmadığını belirtince araç 3 ay garajda bekletildi. Sorun, Milli Eğitim ile proje sahipleri arasında protokol yapılarak aşıldı.

ŞOFÖR VE MASRAF DA ENGEL

Ardından ikinci bürokratik engel devreye girdi, Trafik Müdürlüğü, ruhsatın okul adına yapılamayacağını belirtti. Bunun için de uzun yazışmalar yapılıp onay alındı. Araç, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü adına ruhsatlandırıldı. 6 ayın ardından araç, valilik onuruyla Deregözü'ne gönderildi. Şimdi de protokole göre aracın şoför, yakıt ve diğer masraflarını karşılama görevi valiliğe ait olmasına rağmen bu sorun da aşılamadı. Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, aracın tescilini yaşanan birtakım sorunlar nedeniyle ancak yapabildiklerini belirterek, 'Servis aracına bizim şoför vermemiz söz konusu değil. Öyle bir yetkimiz ve ödeneğimiz yok. Okul aile birliği toplanıp bir sürücü tutarlar. Biz aracı okula tahsis ettik' derken, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, sorumluluğunun Milli Eğitim'e ait olduğunu söyledi.

TUNCER BU İŞE ŞAŞTI KALDI

Babası Eyüp Sabri Tuncer adına bağışladığı servis aracı konusundaki bürokratik sorunları, 'Şaşırdım kaldım' diye değerlendiren hayırsever işadamı Engin Tuncer, 'Biz o çocuklar o zor koşullarda evlerinden okula sıcak bir ortamda gidip gelsinler diye o aracı verdik. Ama bütün kış yürüyerek gidip gelmişler. Öğrenince çok üzüldüm. Bir yetkili aracı hizmete sokamadı. Bürokrasinin bu konuda ağır işleyeceğini hiç düşünmemiştim. Araba orada yatıyor çocuklar karda kışta yürüyor' dedi. Deregözü Köyü Muhtarı Ahmet Hacıfettahoğlu ise, 'Sıfır kilometre servis aracı 6 aydır yatıyor, minikler soğukta yürüyor ve buna rağmen sorun çözülmüyor. Buna ne denir?' diye dert yandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber