Edirne belediye başkan yardımcısı görevden alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2011 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından görevden alındı.

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'den istifasının ardından Döleneken'in bağımsız meclis üyesi olarak, başkan yardımcısı kalmasını siyasi gelenek açısından doğru bulmadığı için bu kararı aldığını söyledi.

Döleneken'i görevden istemeyerek aldığını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:

''Namık bey, siyasi bir durumda taraf olarak basına (şu isimler gelirse ben istifa ederim) şeklinde demeçler verdi. Demeçler sonunda da istifasını CHP Merkez İlçe Başkanlığına sundu. İlçe başkanından istifasının kabul edilmemesi konusunda yardım istedim. İlçe başkanı parti tüzüğünde istifanın tek taraflı bir müessese olduğunu, istifasının geçerli olduğunu bildirdi. İstifayla Döleneken'in bağımsız olarak başkan yardımcılığında kalması geleneklere aykırı bir durum olacağının farkındaydım. Yıllarca politika yaptık, siyasi konjektür gereği yüreğim kabararak bu kararı aldım. Ama arkadaşlığımız, dostluğumuz sürecek.''

Namık Kemal Döleneken ise, kararın henüz kendisine tebliğ edilmediğini belirterek, daha sonra geniş bir açıklama yapacağını kaydetti.

Döleneken, önceki gün ön seçim sonuçlarının ardından CHP Merkez İlçe Başkanlığına başvurarak, istifasını sunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber