Kılıçdaroğlu, Cihaner'in adaylığını Denizli örgütüne sormamış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in Denizli 2. sırada kontenjan adayı olarak gösterilmesinde il örgütüne danışmadığı ortaya çıktı. CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun Cihaner'in adaylık süreciyle ilgili olarak Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'a anlattıklarının tam tersi bir açıklama yaptı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Dündar'ın programında, ?Zaten örgüte de sorduk biz İlhan Bey olabilir mi diye, onlar da memnuniyetle karşıladı.? demişti. İl Başkanı Yavaş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Cihaner'in adaylığının kendisine danışılmadığını söyledi: ?Ön seçim sonucunda bizim sıralamamız uygundu. Bütün Denizli halkı kabullenmişti ama genel merkez de 2. sırada kontenjan kullanacağını söylemişti. Kontenjan kullanmaması için çaba sarf ettik. Buna rağmen YSK ?hayır' dedi. Ön seçim yaptığımız için 2. sıra kontenjanda kullanılacak isim istedi.?

Gazetecilerin, ?Sizi genel merkezden aradıklarında kimle görüştünüz? Size danışıldığına dair ajanslar haber geçti." sorusuna karşılık ise, ?Genel merkezden arama olayı yok. Başından beri sayın ilçe başkanımızla bu işin takipçisiydik. Sonuçta hem tabanımızın hem de kayıtlı partililerimizin, gönül dostlarımızın talepleri vardı. Onları iletmek üzere sayın ilçe başkanımızla beraber oraya gittik. Orada öğrendik olayı. Tabii ki yapacak başka bir şey yok, memnuniyetlede karşıladık. Bir başkasının gelmesindense İlhan Cihaner'in gelmesi bizleri çok mutlu etmiştir.? şeklinde konuştu.

Cihaner'in 2. sıraya gelmesiyle 3. sıradan 4. sıraya düşen Denizli eski Baro Başkanı Adli Demir ise YSK'yı suçladı. Demir, "YSK, bir hukuk garibesiyle mantıkla ilgisi olmayan karara oy çokluğuyla imza atarak partilerin aday listelerine müdahil oldu. Bu, hukuk ve demokrasi ilkeleri açısından kabul edilebilir değildir.? dedi. YSK'nın kararına itiraz ettiklerini belirten Demir, şunları kaydetti: ?İtirazımız ve karar düzeltme isteği olmasına rağmen karar düzeltmenin bakılamayacağı gibi yine hukuka uygun olmayan bir kararla itiraz reddedildi. Sonuç olarak CHP Genel Merkezi Denizli, Gaziantep ve Çorum illerinde kontenjan tespit etmeye, YSK'nın hukuk dışı ve demokrasiyi çiğneyen kararıyla zorunlu hale geldi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber