Sedat Laçiner: Kılıçdaroğlu'nun önerisi Öcalan'a vekillik yolunu açar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2011 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, YSK vetosunu değerlendirdi.

YSK'da görevli hakimlerin çok açık bir kanun hükmünün hilafına bir karar vermediklerine belirten Laçiner, CHP liderinin "Meclis toplansın" önerisine ise "Bunlar öyle çok kolay çözülebilecek sorunlar değildir. Yazacağınız bir kanun maddesinin yarın Öcalan'a veya Karayalçın'a yarayıp yaramayacağını hesap etmeniz gerekiyor. Bir de, seçim kararı almış bir Meclisi toplamak bu kadar kolay değildir" dedi. YSK'ya yöneltilebilecek eleştirinin sadece şuanki vekillere yönelik olabileceğini

Tüm suçun YSK'da olmadığına dikkat çeken Laçiner, BDP'nin bile bile bu hatayı yaptığını ve seçim öncesinde kutuplalaşma yaratarak nemalanmak istediğine dikkat çekti. Laçiner, BDP'li vekillerin Mecliste iken bu konuyu hiç gündeme getirmeyerek, aday listeleri hazırlanırken kanun hilafına aday belirleyerek, oluşan ortamdan yararlandığını belirtti.

Laçiner, TV24'te yaptığı açıklamada "YSK'nın bu kararının kitle üzerinde bir kışkırtıcı etkisinin olduğu doğrudur. Ancak, BDP'nin de burada kusuru var. 2 vekile ilişkin olarak bunlar zaten milletvekilidir diyebilirsiniz ama bir hatip Dicle için bir Leyla zana için bir hukukçuya sormadınız mı diye sorarlar. Bu kadar muhim bir konuda bunlar nasıl atlanıyor, doğrusu anlamakta zorlanıyorum. Ayrıca, Anayasanın ilgili maddesinde yer alan terör suçundan hüküm giyenlerin milletvekili olamayacağı yönündeki düzenlemesinin kaldırılması halinde, başka birileri de Öcalan da seçilebilir diyebilir. Kılıçdaroğlu'nun bunu düşündüğünü sanmıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber