Okula gidemeyince okul ayağına gitti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2011 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 2007 yılında yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle ilköğretim okuluna gidemeyen 10 yaşındaki çocuğa evinde eğitim verilmeye başlandı.

Lösemi hastası İbrahim Gönültaş'ın eğitimini aksatmasını istemeyen okul idarecileri, 'Evde Eğitim Hizmetleri' ile öğrencisine sahip çıkıyor. Bu doğrultuda görevlendirilen öğretmen Özlem Güney, günde 6, haftada 30 saat ders vererek İbrahim'in eğitim ve öğretimini sürdürmesine yardımcı oluyor. Örnek projeyi yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Ş ube Müdürü Nevzat Kaya; Okul Müdürü M. Şinasi Eren ve idarecilerle birlikte İ brahim Gönültaş'ın eğitim gördüğü Yeni Mahalle'deki evine konuk oldu.

Burada Gönültaş ailesiyle sohbet eden Nevzat Kaya, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Çeşitli hediyelerle minik İbrahim'i mutlu eden Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Kaya ile okul yöneticileri, öğrencinin son durumu hakkında da bilgi aldı.

İbrahim'in çabuk öğrenen ve zeki bir öğrenci olduğuna dikkat çeken Özlem Güney, "Öğrencimiz, uzun süre eğitim ve öğretimden uzak kalmasına rağmen oldukç a başarılı. Kendisiyle temel derslerin yanında resim, müzik ve serbest etkinlik derslerini de uyguluyoruz. Öğrencimizin gayreti ve ailesinin ilgisi de bana ayrıca güç veriyor" dedi.

Çocuklarının hastalığına çok üzüldüklerini anlatan inşaat işçisi baba İsmail Gönültaş ile ev hanımı anne Medine Gönültaş, kendilerine destek veren Milli Eğitim camiasına teşekkür etti.

3 çocuklarının en küçüğü olan İbrahim'in yaşıtları gibi okula gidememesine çok üzüldüğünü anlatan anne ve babası, "Oğlumuz hastalığı nedeniyle okula gidememenin üzüntüsünü yaşıyordu. Daha sonra okul yöneticilerimizle bağlantıya geçtik. Bize bu uygulama ile ilgili bilgi verilince çok mutlu olduk. Oğlumuzun normalde 5. sınıfa gitmesi gerekiyordu ancak hastalığı onun eğitim ve öğretimine geç başlamasına neden oldu. Sürekli tedavi gördü ve hala tedavileri sürüyor. 10 günde bir Bursa'ya, ayda bir de İzmir'e gidiyoruz. En son ilik nakli ile oğlumuzun hastalığı olumlu yönde ilerlemeye başladı. Kendisinin okuma azmi bizleri daha da umutlandırdı. Bizlere bu konuda her türlü desteği veren Milli Eğitim Müdürüm üz Hasan Turhan'a, Okul Müdürümüz M.Şinasi Eren'e ve tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İbrahim Gönültaş ise tedavisinin olumlu seyrettiğini, bir an önce arkadaşlarıyla oynamak istediğini belirtti.

SÜLEYMAN AYDIN - ORHAN AKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber