Milli Eğitim Bakanlığı net konuşmalı... Sözleşmeli alacak mı, almayacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı son yılların en kötü personel planlamasını yapmaktadır. Alınan kararlar sık sık değiştirilmektedir. Bu zikzak yapı, Bakanlığın net konuşmasını engellediği gibi adayları da mağdur etmektedir. Diğer taraftan MEB, şu an 30 bin kadrolu öğretmen alacağını ilan etmiştir. Binlerce aday bu atamalarda atanamayacağını bilmesine rağmen, 10-11 Temmuz 2011'de yapılacak KPSS sınavına hazırlanamamaktadır. Zira MEB açık ve net bir şekilde sözleşmeli öğretmen alıp almayacağını açıklayamamaktadır. Adayların bir kez daha mağdur olmaması için, MEB'in açık ve net bir şekilde, bu konudaki tavrını adaylara duyurması gerekmektedir.

30 bin kadrolu öğretmen atama robotu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2011 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanlığı net konuşmalı... Sözleşmeli alacak mı, almayacak mı?

Aşağıda memurlar.net üyelerinin Bakanlığa yazdığı talep bulunmaktadır. İlgililerin dikkatine sunuyoruz.

Bakanlığınız tarafından yapılan 31.12.2009 ve 11.05.2010 tarihli basın açıklamalarında, 2006'dan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı için tahsis edilen Sözleşmeli Öğretmen pozisyonunun toplamda 70.000 olduğu, Sözleşmeli Öğretmen pozisyonlarında herhangi bir nedenle eksilme olması durumunda 70.000'e kadar sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesine devam edileceği hususu belirtilmesine rağmen, 2011 Yılı Haziran atamasından sonra sözleşmeli posizyonlardan boşalacak yerlere sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesi yapılıp yapılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Bu yıl yapılacak olan 2011 KPSS sınavına hazırlanmaktaydım ancak Bakanlığınız tarafından 15.04.2011 tarihinde 30 bin kadrolu atama yapılacağı ilanı yapıldıktan sonra bu durum ders çalışmamı engellemiştir, çünkü her zaman olduğu gibi kadrolu atamadan sonra sözleşmeliden boşalacak yerlere tekrar sözleşmeli görevlendirme olacağını düşünmem en doğal isteğim olmuştu. En büyük delili de yukarıda belirttiğim basın açıklamaları olmuştur. Sözleşmeli de olsa atanmak istediğim için, atanma umuduyla bu süre zarfında sınava hazırlanmam mümkün olmamıştır, şayet sözleşmeliden boşalacak yerlere sözleşmeli görevlendirme yapılmama durumu oluşmuşsa da bu durumun 30000 kadrolu atama ilanı ile birlikte kamuoyuna duyurulması gerekmekteydi.

Sözleşmeli görevlendirmelere bakıldığında her kadrolu atamadan hemen sonra boşalan yerlere yeni sınav beklenmeden görevlendirme gerçekleştirilmiştir.

Şu an için de değişen bir durum söz konusu değilken niçin sözleşmeli görevlendirme konusunda bir açıklama yapılmamaktadır, bu saatten sonra olası bir görevlendirmenin gerçekleşmemesi ben ve benim gibi umutlanıp kendisini derse veremeyen bir çok insanımızı mağdur ettiği hususu açık ve nettir.

Sözleşmeli öğretmenlerin başvurusu konusunda Bakanlığınızca yayınlanan 2010 Kasım ve 2011 Haziran Atamasında da aynı hususlar belirtilmesine rağmen 2010 Kasım Atamasından hemen sonra sözleşmeli görevlendirme gerçekleşmişken, 2011 Haziran atamasından sonra boşalacak sözleşmeli yerlere görevlendirme hususunda da açıklama yapılması gerekmektedir.

Tüm bu hususlar dikkate alınarak sözleşmeli görevlendirme hususunda kamuoyuna gerekli açıklamanın yapılmasını, saygılarımla arz ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber