Bartın Devlet hastanesinde sabotaj iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bartın Devlet Hastanesi'nin haberleşmesinin ve online işlemlerinin yapıldığı fiber optik kabloları kesildi.

Bartın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ergin Can, Devlet Hastanesi'ndeki kabloların kesilerek sabotaj yapıldığını iddia etti. Dr. Can, hastanenin ana makinesinden laboratuvara giden veri aktarımı için fiber optik kablolar olduğunu belirterek "Başka bir veri kablomuz daha var. Kat altı kablo bu kablolar saat 21:00 sularında üzerinde bulunduğumuz yerde fiber optik kablo ve kar altı kablolarımız sabotaj sonucu kesintiye uğradı" dedi.

Olayı haber aldıktan sonra emniyet güçlerine haber verdiklerini anlatan Can, şöyle konuştu: "Geldiler gerekli incelemeleri yaptılar. Olay savcılığa intikal etti. Bu arada geçici olarak laboratuvardan ana makineye bir hat çektik. Havadan çekmiş olduğumuz hat gece 00:00'da hizmete girdi. Kablonun kesildiği saat 21:00 ile havai hattın devreye girmesi saat 00:00'a kadar acil servise başvuran 36 hasta sonuçlarını alamayarak mağdur durumda kaldı. Hastanemizin bu olaydan zararı 920 lira olarak hesaplandı.

Yalnız fiber optik kablonun her iki uca bağlantısı sadece Telekom İl Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Bartın Telekom İl Müdürlüğü hiçbir ücret talep etmeden olaydan 1 gün sonra gelerek bu bağlantıları yaptı. Hastanemizin sorunu çözüldü. Sabotaj yapanları biz bilemiyoruz. Emniyet güçleri araştırıyor. Kısa sürede bulunacağını tahmin ediyoruz.''

Hastanedeki kabloların kesilmesinin sabotaj olduğunu belirten Başhekim Yardımcısı Dr. Ergin Can, emniyetin sonuç almasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber