Babanızı prostat kanserinden koruyun; Korkuyorsa ikna edin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşan babalar günü nedeniyle herkesi hediye telaşı sararken, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Öge'den ilginç bir öneri geldi: "Babanızı prostat kanserinden koruyabilirsiniz. Babalar Günü hediyesi olarak onu prostat muayenesine götürün, korkuyorsa ikna edin."45 yaşını geçmiş her erkeğin şikayeti olsun olmasın yılda bir kez prostat kontrolünden geçmesi gerektiğini dile getiren Kent Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Öge, "Çünkü özellikle şikayeti olmayan dönemde yakalandığı zaman prostat kanseri tamamen tedavi edilebilir bir hastalıktır. Prostat kanseri erkeklerde kansere bağlı ölümler içerisinde en üst sıralarda yer alır. Ülkemizde her bir saat içerisinde 2-3 erkek prostat kanseri nedeniyle ölmektedir. Ve bu ölümlerin nedeni bu erkeklerin prostat kontrolünü bilmemeleri, görmezden gelmeleri ya da korkup kaçmalarıdır. Ve maalesef prostat kanserine yakalananların üçte biri 65 yaşından genç erkeklerdir." dedi.

Babalar gününde cüzdan, terlik gibi günlük ihtiyaçlara hitap eden hediyeler alındığını belirten Öge, "Her babalar gününde önümüzdeki yılda babamıza hediye alabilmenin nasip olması temenni edilir, çünkü babamız her geçen yıl daha da yaşlanmaktadır. İşte bu değerli varlığınızı erkenden kaybetmemek için size çok önemli bir hatırlatma: Babanızı prostat kontrolüne götürün." tavsiyesinde bulundu.

Prostat kanserinin erken tanıyla tedavi edilebildiğini belirten Öge, "Babanızın haberdar olmadığı ya da korktuğu için kontrollere gitmediği için prostat kanserinden hayatını kaybetmesine izin vermeyin. Babalar günü vesile olsun ve onu ikna ederek, randevusunu ayarlayarak ya da ihmal ediyorsa hatırlatarak evlatlık görevinizi yapın. Yılda bir kez prostat kontrolü yeterlidir bu hastalıktan kurtulmak için. Tutun elinden babanızı gerekirse zorlayın, sizin için ne kadar değerli olduğunu hatırlatın ve ikna edin prostat kontrolüne gitmeye. Dilerseniz yine terlik veya cüzdan da alın ama bilin ki arada çok fark var." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber