16/04/2005'in önemli olayları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2005 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 11.00'de Türkiye Yazarlar Birliği'nin İstanbul'da düzenlediği 'Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçısı' ödül törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, saat 10.00'da MÜSİAD 14. Olağan Genel Kurulu'na katılacak. Erdoğan, saat 13.00'te Kulüpler Birliği'ni kabul edecek, saat 14.00'te Güney Kore Cumhurbaşkanı ile tekne turu yapacak. Başbakan, saat 18.00'de Binali Yıldırım'ın oğlunun nikah törenine, saat 20.00'de de Sivaslılar'ın yemeğine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, ABD'de IMF Başkanı Rodrigo Rato ile görüşecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Samsun ve ilçelerinde çeşitli açılışlara katılarak incelemelerde bulunacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2005 Yılı Turizm Haftası dolayısıyla Sinop'ta incelemelerde bulunacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Bolu Koru Otel'de Türk-İş tarafından düzenlenen "İş Kanunu Değerlendirmesi" konulu toplantıya katılacak.

- Devlet Bakanı Güldal Akşit, Kartal Belediyesi'nin kadınlara yönelik "Kartal Sosyal Doku Araştırması"nın sonuçlarının açıklanacağı toplantıya katılacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Edirne'de Milli Piyango Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Lisesi ile belediye tarafından yaptırılan "Kemal Unakıtan Meydanı"nın açılışını yapacak. Unakıtan, AK Parti İl Teşkilatı Başkanlığı'nı da ziyaret edecek.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da Pınar Süt Yıldızlar Basketbol Türkiye 1.'liği organizasyonunun basın toplantısıyla Bahçeşehir Üniversitesi'nin "Türkiye'nin Kültür Sanat ve Eğitim Politikaları" konulu toplantılarında konuşacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Konya'nın Ilgın, Doğanhisar, Akşehir ve Yunak ilçelerindeki partisinin belediyelerine ziyaretlerde bulunacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de İstanbul İl Teşkilatı Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenliyor.

- AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı, saat 19.30'da Topkapı Eresin Otel'de "Geleceğim Zeytinburnu" konulu bir etkinlik düzenliyor. Etkinliğe, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi de katılacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, saat 10.30'da gündeme ilişkin konularla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Demokrat Türkiye Partisi Merkez Karar ve Yürütme Kurulu, saat 11.00'de toplanacak.

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şarkışla İlçesi'ne gelerek, kısa süre önce CHP Şarkışla İlçe Teşkilatı Başkanlığı görevine son verilen Ayfer Temel'i ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme

- Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından saat 10.00'da "Yakın Tarihimizde Türklere Yapılan Katliam ve Sürgünler" konulu sempozyum düzenlenecek.

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) temelini oluşturan oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları, saat 14.00'te Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları Tanışma Toplantısı'na katılacak.

- İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği tarafından, saat 10.30'da 'Öğrenim Özgürlüğü' konulu panel düzenlenecek.

- DSP Ankara İl Teşkilatı Başkanlığı tarafından, 2005 Yılı 1. Dönem Eğitim ve Kültür Etkinlikleri kapsamında, saat 14.00'te "17 Aralık Kararlarıyla İlgili Görüşme" konulu söyleşi yapılacak.

- Hukukun Egemenliği Derneği ve Tüm Yargı Mensupları Derneği, saat 11.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, saat 10.00'da "Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2005 Yılında Çiftçilere Kullandıracağı Kredilerle Tarım Kredi Kooperatifleri Yasası'ndaki Değişikliklerin Çiftçilere Getirdikleri" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, saat 10.00'da fast foodların çocuk sağlığında meydana getirdiği olumsuz etkilerle ilgili film gösterimi yapacak.

- TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Ekoloji Kolektifi tarafından, saat 13.30'da "Kamu Yönetiminde Yapısal Dönüşümün Çevre Politikalarına Yansımaları" konulu seminer düzenlenecek.

- Ankara Tabip Odası tarafından, saat 11.00'da Sağlık Bakanlığı'nın son dönemlerdeki uygulamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- Anadolu Kamu-Sen tarafından, saat 18.00'de "2004 Yılının En İyileri" seçilenlere ödülleri verilecek.

- Özgürlük ve Dayanışma Partisi tarafından, saat 13.00'dte Düzceli depremzedelere destek olmak amacıyla basın açıklaması yapılacak.

- Özel Okullar Birliği'nin 2004-2005 yılı seminer programı çerçevesinde, Doğan Cüceloğlu saat 14.00'te "Başarı" konulu bir söyleşi yapacak.

- Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından, saat 10.00'da "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası" nedeniyle uçurtma şenliği düzenlenecek.

- Ankara Üniversitesi Gözlemevi, saat 20.00'de "Göktaşı Yağmuru" konulu sunum yapılacak.

- '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' nedeniyle, saat 17.00'de İsmet İnönü Evi'nde tanıtım sergisi sunulacak.

- Ayla Elmacı tarafından, saat 14.00'te 'Kumaş Boyama' sergisi açılacak.

- Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, saat 18.00'de 'Şiir Dinletisi ve Türk Sanat Müziği Konseri' düzenlenecek.

- Çocuk Hakları Söyleşileri-2 kapsamında, saat 14.00'te 'Çocuklar İçin En İyisi' konulu söyleşi düzenlenecek.

- Bağcılar Belediyesi tarafından, şehit polis aileleri için düzenlenen ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın katılacağı moral gecesi, saat 19.00'da Sancaktepe Mahallesi'ndeki Bağcılar Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

- Bazı partiler ve demokratik kitle örgütleri, Trabzon ve Samsun'da yaşanan saldırı ve linç girişimlerini protesto etmek için saat 11.00'de Taksim Gezi Parkı'nda bir basın açıklaması yapacak.

- "Balkanlar İstanbul'dan Başlar" konulu İstanbul Kurultayı, saat 11.00'de Florya Kavşağı Beşyol Otobüs Durağı arkasındaki Yıldızlar Düğün Salonu'nda yapılacak.

- Trabzon Lisesi Futbol Takımı, 19. ISF Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası'na katılmak üzere, saat 09.00'da Atatürk Havalimanı'ndan Danimarka'ya gidecek.

- Akdeniz Sosyal Forumu tanıtım toplantısı, KESK Genel Başkanı Sami Evren'in katılmıyla, saat 10.00'da Altunizade'deki Petrol İş Sendikası Genel Merkezi'nde yapılacak.

- Şavaş karşıtları, askeri cezaevine gönderilen eşcinsel vicdani redci Mehmet Tarhan'la dayanışma amacıyla saat 11.00'de Taksim Meydanı Tramvay Durağı'nda buluşup Galatasaray'a kadar yürüyecek.

- Basın Konseyi 18. Üyeler Kurulu Toplantısı, saat 10.30'da Levent'teki TSYD Tesisleri'nde yapılacak.

- Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Irak'taki işgali ve İncirlik Üssü ile ilgili pazarlıkları protesto etmek için, saat 13.00'te Taksim Gezi Parkı'nda bir açıklama yapacak.

- İHD'liler, Trabzon ve Samsun'da yaşanan saldırı ve linç girişimlerini protesto etmek için, saat 12.00'de Galatasaray Meydanı'nda bir eylem yapacak.

- SES İstanbul Şubeleri, 21 Nisan günü yapacakları grevle ilgili saat 12.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenliyor.

- Eminönü'ndeki seyyar satıcılar, saat 12.00'de Yenicami Caddesi'nde basın açıklaması yapacak.

- Bosna Hersek Göçmenleri Birliği İzmir'de toplanacak.

- Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi'nin 11. Olağan Kongresi, Genel Başkan Mustafa Özbek'in de katılımıyla gerçekleştirilecek.

- Munzur Vadisi'ne baraj yapılmasını istemeyenler Konak Karamürsel önünde basın açıklaması yapacak.

- 23.Unıversiade Delegeler Toplantısı yapılacak. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılacak.

- Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Besta bölgesinde teröristlerle jandarma güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Tuncer Soner Dağ, memleketi Eskişehir'de toprağa verilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

--------------------------

Türk-G. Kore İş Konseyi toplantısı

- G. Kore Cumhurbaşkanı Roh Moo-Hyun, Türk-G. Kore İş Konseyi ortak toplantısına katılıyor. Çırağan Sarayı'ndaki toplantı saat 10.30'da başlıyor.

"Türkiye'nin Çıkış Yolları" Konferansı

- Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın düzenlediği "Türkiye'nin Çıkış Yolları" konulu konferans saat 14.00'te Süleymaniye Kültür Merkezi Şifahane Sok. No: 6 Süleymaniye'de yapılıyor.

Puma'dan yeni ürün tanıtımı

- "Puma Fragrances"ın yeni ürünleri Puma Classic, Puma Flowing ve Puma Jamaica saat 20.30'da Karaköy Rıhtım Caddesi Liman Restoran'da tanıt Sılıyor. Tanıtıma müzik ustaları Tangun ve İngiliz DJ Tom Middleton da katılıyor.

TÜYAP'ta Boot İstanbul/İlkbahar 6. Deniz Araçları Fuarı

- 18 ülkeden 196 firma ve firma temsilcisinin katılacağı BOOT İSTANBUL/ İLKBAHAR Fuarı'nın açılışı saat 12.00'de Ataköy Marina'da yapılıyor. Ana sloganı "Denizle Barışın, Denizle Buluşun" olan fuar, 16-24 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilecek. 23 Cumartesi günü ise TÜYAP AMYC Ulusal Egemenlik Kupası Yat Yarışı düzenlenecek.

Eskidji'den müzayede

- Bayındırbank, Emperyal Grup, özel bir TV kanalı ile muhtelif şirket ve şahıs emtiaları saat 11.30'da Yenibosna Eskidji'de müzayede ile satılıyor.

Netpia yeni sistem tanıtımı

- Netpia, Ana Dilde İnternet Adresi Sistemi'ni tanıtmak amacıyla saat 14.30'da Çırağan Palace Hotel Kempinski'de basın toplantısı düzenliyor. Toplantıya Güney Kore İletişim ve Bilgilendirme Bakanı Dae-je Chin, Netpia CEO'su Pan Jung Lee ve Netpia Türkiye Genel Müdürü A. Koray Kocagöncü konuşmacı olarak katılıyor.

Manga'dan Talimhane'de konser

- Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde turizm merkezine dönüştürülen Beyoğlu Talimhane saat 20.30'da rock müziğin sevilen gruplarından Manga'nın konserine ev sahipliği yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

-----------------------

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri

- KKTC'de yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için propaganda süresi bugün saat 18.00'de sona eriyor.

Budapeşte'de Neo-Nazi yürüyüşü

- Budapeşte'de bugün, Alman Büyükelçiliği önünde Neo-Nazi yürüyüşünün yapılması bekleniyor.

Londra'da seçimler

- Londra yaklaşan seçimler öncesi siyasi partilerin kampanyası devam ederken Liberal Demokrat Parti lideri Charles Kennedy İskoçya'ya gidecek.

AB Dışişleri Bakanları Lüksemburg'ta

- Lüksemburg'da düzenlenen Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısı sona eriyor.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------

- Futbolda 1. Süper Lig, 2. Lig (A) ve (B) Kategorileri ile 3. Lig'e bugün yapılacak maçlarla devam ediliyor.

- 1. Süper Lig'in 28. haftasında 4 maç oynanacak. Program şöyle:

"14.30 Akçaabat Sebatspor-Galatasaray: Selçuk Dereli, Özgür Çetiner, Serkan Gençerler

14.30 Samsunspor-Denizlispor: Zafer Önder İpek, Mustafa Sönmez, Ali Palabıyık

16.00 Konyaspor-Sakaryaspor: Serdar Tatlı, Muhittin Gürses, Selçuk Kaya

16.30 Kayserispor-Malatyaspor: Fırat Aydunus, Bülent Gökçü, Okun Aktaş."

- 52. Avrupa Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası, Bulgaristan'ın Varna kentinde, bugün 4 sıkletteki eleme ve final müsabakalarıyla başlıyor.

- 18. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası, İstanbul'da başlıyor.

- 23. Dünya Üniversite Yaz Spor Oyunları'nın takım müsabakalarının kuraları, İzmir'de çekiliyor.

- Beşiktaş Kulübü onursal başkanlarından Hakkı Yeten, vefatının 16. yılı dolayısıyla kabri başında anılacak.

- Galatasaray Rotaract Kulübü ve İstanbul Ticaret Odası işbirliğiyle Formula 1 ve diğer Uluslararası yarışların düzenleneceği (Eski adıyla İstanbul Otodrom Pisti) yeni adıyla "İstanbul Speed Park" ağaçlandırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber