Prof. Yüksel, akciğerlerden çıkardığı cisimleri sergiliyor.. Neler yokki?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2005 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, 8 yılda 400 hastasının akciğerinden çıkardığı yabancı cisimleri, "ibret tablosu" diye sergiliyor. Anne-babaları uyaran Dr. Yüksel, "Bebeklerin ağızlarına ne aldıkları dikkatle takip edilmeli" diyor.

Prof. Dr. Yüksel, yanlışlıkla yutulan cisimlerin hayati tehlike oluşturduğunu belirterek, "Küçük çocuklar lego ve oyuncak parçalarını, genç kız ve kadınlar başörtüsü iğnelerini, yaşlı erkekler de farkında olmadan dişlerini yutuyorlar" dedi. Hastaların akciğerlerinden çıkardığı yabancı maddeleri "ibretlik olsun" diye sergilediğini söyleyen Yüksel, evlerdeki başka bir tehlikeye de dikkat çekti. Yüksel, evlerde köpek beslemenin sakıncalarını anlatarak, "Evdeki köpekleri temiz sanmayın. Dışarıdan kaptıkları mikroplardan bulaşan ve 'Kist Hidatik' adını verdiğimiz hastalığın tedavisi için akciğer ameliyatı şarttır. Sokak köpeklerinin bağırsaklarında, insanların akciğerlerindeki kistin yumurtaları yaşıyor. Bu köpekler, her yere dışkılarını bırakıyor, yumurtalarını bırakıyor. Temiz diye düşündüğünüz, aşılatıyoruz dediğiniz köpekler halıların parkelerin üzerinde dolaşıyor. Köpeğiniz sokağa çıktığı zaman, sokak köpeklerinin bıraktığı dışkılara basıp yuvarlanıyor. O yumurtaları, sizin köpeğinizin patilerine ve kıllarına bulaşıyor. Eve geliyor, oğlunuz-kızınız, çocuğunuz, onu severken, mikroplar eline ağzına bulaşıyor. Böylece, hastalık, evinize giriyor, sizlere kadar ulaşıyor'' diye konuştu.

Kist hidadik mikrobunun sadece akciğere değil, beyne ve kalbe de gittiğini vurgulayan Yüksel, "Pek çok insan, bu dertten mustarip bir halde ameliyata geliyor. Aman dikkat edin'' tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber