Beynindeki tümör nedeniyle çürüğe ayrılan asker hayatını kaybetti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2011 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerliğini yaparken beyninde tümör tespit edilen ve GATA tarafından çürüğe çıkarılarak memleketi Ordu'ya gönderilen Sedat Sağır, bu sabah hayatını kaybetti.

Ordu'nun Karacaömer köyünde yaşayan Sedat Sağır (21), 28 Mayıs 2009 tarihinde Sivas'ın Temeltepe askeri birliğinde vatani görevine başladı. 3 ay burada acemi eğitim gören Sağır, dağıtımda Mardin'in Midyat ilçesinde askeri birliğe gönderildi. Bir ay Midyat'ta kaldıktan sonra askerliğini Diyarbakır 7. Kolordu Destek Komutanlığı'nda sürdürmeye başlayan Sağır, askerliğinin 9. ayında şiddetli baş ağrısıyla karşılaştı. Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne sevk edilen Sağır, buradan 10 Şubat 2010 tarihinde sağlık

kurulu raporu ile çürüğe ayrıldı.

Baba ocağına dönen Sağır'ın baş ağrıları şiddetlendi. Ordu Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Sağır'ın beyninde büyümeye devam eden bir tümör tespit edildi. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler'in çabalarıyla Samsun Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Sağır, geçirdiği ameliyat sonrası ışın tedavisi görmeye başladı. Bir süre iyileşme belirtisi gösteren Sağır, iki hata önce yeniden fenalaştı. Derhal Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Sağır, bu sabah vefat etti.

Sedat Sağır'ın babası Salim Sağır (48), Genelkurmay Başkanlığı'na mektup yazdığını belirterek, "Oğlumu vatan için Genelkurmay'a emanet ettim. Emanete böyle mi sahip çıkılır; içim kan ağlıyor" diye konuştu.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber